FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdész szakszemélyzeti képzés – május 30.

Az OEE Örökerdő Szakosztály a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya által akkreditált, 20 kreditpontot érő képzést szervez 2024. május 30-án (online) a közép- és felsőfokú képesítéssel rendelkező szakszemélyzet részére.

Az örökerdő kezelési terv készítésének elméleti hátteréről és gyakorlatáról szóló képzést az NFK a VKK-2023-00211 számon akkreditálta, a képzéssel kapcsolatos tájékoztató és tematika a következő linken érhető el.

A képzés során a résztvevők tömören és leegyszerűsítve kapják meg az örökerdő kezelési tervek készítéséhez szükséges ismereteket, melyeket kiegészítünk az időközben a különböző faállománytípusú, különböző korosztályú állományokban elindult örökerdő-gazdálkodás tapasztalataival.
Az előadások tartalmaznak elméleti és gyakorlati ismereteket is. A résztvevők előadás és gyakorlat formájában szerzik meg az ismereteket, amelyet letölthető szakmai háttéranyagok, a gyakorlatok végrehajtásához szükséges Excel fájlok egészítenek ki. A résztvevők az előadók segítségével gyakorolhatják a fahasználati bejelentőhöz csatolandó örökerdő kezelési terv („B” rész) elkészítésének lépéseit.
A résztvevők a képzés utolsó 30 percében egyszerű kérdésekből álló online tesztet töltenek ki az elsajátított ismeretek birtokában. A jelenlét igazolása személyes részvétellel a ZOOM-ban – a regisztrációban megadott névvel és szakszemélyzeti azonosító kóddal – történő bejelentkezéssel (személyt azonosítható módon!) érvényesül, és ezen felül a teszt 60%-os sikeres kitöltése jelenti a képzés elvégzését. A részvétel az előadás teljes tartalmára kötelező!

A jelentkezők a következő linken található űrlap kitöltésével regisztrálhatnak: https://forms.office.com/e/TVQcLsvDdQ (név, cím, e-mail cím, szakszemélyzeti azonosító kód, költségviselő név, cím, adószám vállalkozások esetén, számlaszám).

A képzés díja bruttó 15000 Ft/fő, OEE tagoknak 12000 Ft/fő, Örökerdő Szakosztály tagoknak 8000 Ft/fő. A regisztráció akkor elfogadott, ha az online űrlap kitöltését követően a megfelelő képzési díjat az Országos Erdészeti Egyesület K&H Banknál vezetett 10200830-32310126-00000000 számú bankszámlájára átutalják 2024.05.15-ig.

A közlemény rovatban az „örökerdő képzést” kell beírni, továbbá a résztvevő nevét (ha nem azonos a befizetővel), a szakszemélyzeti nyilvántartási számát, OEE tagság esetén a tagsági kártya számát. Az utalt részvételi díj beérkezését követően az Országos Erdészeti Egyesület megküldi a részvételi díjról szóló e-számlákat a jelentkező e-mail címére.

Az így befolyt összeg nagyobbrészt az Örökerdő Szakosztály, kisebb részt az Országos Erdészeti Egyesület működését szolgálja.

forrás: OEE Örökerdő Szakosztály, dr. Csépányi Péter

Előző cikk

Településfásítás - Farkasgyepű

Következő cikk

Új Európai Bauhaus Útmutató



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések