FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti szakszemélyzet jogosulti alapképzése és vizsgáztatása

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya tájékoztatja az erdészeti szakirányítói névjegyzékben szereplő erdészeti szakszemélyzetet, hogy a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdés szerinti jogosulti alapképzés távoktatásos formában, a jogosulti vizsgáztatás online vizsga formájában kerül megrendezésre.

Az alapképzésre az Agrárminisztériumban erdőgazdálkodási szakterületen vagy az erdészeti hatóságnál erdészeti hatósági vagy erdészeti igazgatási munkakörben, kormányzati jogviszony keretében foglalkoztatottak is jelentkezhetnek, amennyiben szerepelnek az erdészeti szakirányítói névjegyzékben.

A jogosulti alapképzés és a vizsga elsősorban a kétéves szakmai gyakorlatot teljesítő erdészeti szakszemélyzet, illetve a szintén minimum kétéves szakmai gyakorlati idővel rendelkező, az előzőekben részletezett kormányzati jogviszony keretében foglalkoztatottak részére van meghirdetve.

2024-ben összesen két jogosulti alapképzés indul. Az érintett szakszemélyek az alábbi képzés és vizsga időpontok közül választhatnak.

Képzés
sorszáma
Jelentkezési lehetőség időtartamaKépzés időtartamaVizsga
2024.1.2024. március 18. –
2024. április 7.
2024. április 15. –
2024. május 12.
2024. május 14.
kedd
2024.2.2024. szeptember 9. –
2024. szeptember 29.
2024. október 7. –
2024. november 3.
2024. november 5.
kedd

Az adott jogosulti alapképzésre és vizsgára a meghirdetett jelentkezési időtartamon belül lehet jelentkezni a Nemzeti Földügyi Központ (továbbiakban: NFK) honlapján elhelyezett linken keresztül. A linket a jelentkezési időtartam kezdetekor fogjuk elérhetővé tenni a Jelentkezés nevű tájékoztatóban, amely az alábbiakban, a Vizsgaszabályzat alatt lesz elérhető.


Információ az alapképzésről / Vizsga / Vizsgaszabályzat


A képzéssel kapcsolatos kérdések az erdesz.szakszemely@nfk.gov.hu e-mail-címre küldhetőek.

Budapest, 2024. január

Czirok István – főosztályvezető
Nemzeti Földügyi Központ
Erdészeti Főosztály

Előző cikk

100 jószívű céget keresünk

Következő cikk

Fajátékok, faanyagok világaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések