FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Év Fája döntősei

Gratulálunk annak a 23 nevezőnek, akik jelentkeztek a 2024-es Év Fája versenyre! Az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije 9 fát juttatott a döntőbe, rájuk július 1-től lehet majd szavazni az evfaja.hu oldalon keresztül.

Az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije 9 fát juttatott az Év Fája verseny döntőjébe.
A vetélkedőben nem számított a fák kora és mérete, előny volt azonban, ha a jelölt őshonos fajt képvisel, közterületen áll, vagy amelynek a története egy környezetvédelmi ügyhöz kapcsolódik. A döntősök kiválasztásánál a zsűri legfontosabb szempontja volt a történet, mely megmutatja, hogy az adott fa vagy facsoport miért fontos és különleges az őt nevező közösség számára.

Az Év Fáját a közönség választja meg online szavazás révén, amely idén is július 1-én indul és október 1-én éjfélkor zárul. A “Hős Fa” címet a zsűri osztja ki, és különdíjat kap minden évben az Országos Erdészeti Egyesület által választott jelölt is. A döntősökről részletes információ az evfaja.okotars.hu/dontosfak oldalon található, és itt lesz lehetőség a szavazatok leadására is 2024. július 1-től. Az izgalmak fokozása végett a szavazás állása az utolsó napokban rejtett lesz. A végeredményt október első felében tartandó díjátadón teszi közzé az Ökotárs Alapítvány.

Az idei versenyben a következő fákra lehet majd szavazni:

o A bodrogkisfaludi öreg tölgy- Bodrogkisfalud

o Ligetfalva 400 éves vadkörtefája-Ligetfalva

o Lepsény legősibb fája-Lepsény

o Békási hársfa-Békás

o Platánfa az egri Szmrecsányi Lajos Érsekkertben-Eger

o Emlékek fája-Újszász

o Tiszagyenda platánja-Tiszagyenda

o Csikvánd Megbecsült Kocsányos Tölgyfája-Csikvánd

o Cimborafa-Dunaújváros

Kérdéseikkel keressék az Ökotárs Alapítvány munkatársát, Tokodi Nórát, a tokodi@okotars.hu címen.

forrás: ÖkotársAlapítvány

Előző cikk

Erdész szemmel túrasorozat 4.

Következő cikk

Öt éve zöldítik Békéscsaba környékét




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version