FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nyári diákmunka – erdőben is

A teljes foglalkoztatottság elérése, valamint a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat- és munkajövedelem-szerzés elősegítése érdekében a Kormány 2024. június 17-től ismételten meghirdeti a ,,Nyári diákmunka 2024.” munkaerőpiaci programot, amelynek keretében bértámogatást nyújt a hirdetményben megjelölt feltételeknek megfelelő munkáltatók részére a 16-25 éves, nappali tagozaton tanuló diákok és egyetemi hallgatók nyári foglalkoztatásához.

A Kormány céljai között szereplő teljes foglalkoztatottság eléréséhez többek között szükséges a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat- és munkajövedelem-szerzés elősegítése. Az első alkalommal 11 éve, 2013-ban indított, és azóta minden évben nyár elején meghirdetett nyári diákmunka program a területi, települési önkormányzatoknak és önkormányzati alaptevékenységet végző intézményeiknek, továbbá egyházi jogi személyeknek, illetve a mezőgazdaság, a turizmus és vendéglátás, valamint ettől az évtől az erdőgazdálkodás területén működő vállalkozásoknak is támogatást nyújt a július-augusztus hónapokban foglalkoztatott diákok bruttó béréhez, így ezek a szervezetek a nyári hónapokra megnövekedő munkaerő-igényük kielégítésére előnyben részesíthetik a diákokat, egyetemi hallgatókat (a továbbiakban: diákok).

A nyári diákmunka programba azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik:

  •  16 – 25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok
  • szolgáltatást kérőként kérték nyilvántartásba vételüket és
  • foglalkoztatásra irányuló vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A munkáltatónak nyújtott bértámogatás összege szakképzettséget igénylő munkakör esetében fejenként 244 500 Ft, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 200 100 Ft lehet. 

A diákok 2024. június 17-től regisztrálhatják magukat a programra, és a munkáltatók támogatási kérelmeiket a 2024. július 1. – 2024. augusztus 31. közötti időtartamban kezdődő és befejeződő, határozott idejű foglalkoztatás vonatkozásában nyújthatják be a székhely, telephely, vagy a munkavégzés helye szerint területileg illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz.

Részletesebb felvilágosításért kérjük, tekintse át a támogatás igénybevételéhez készült hirdetményt, illetve forduljon a járási (fővárosi kerületi) hivatalok munkatársaihoz!

Kapcsolódó tartalmak

Hirdetmény_Nyári_diákmunka_20240530 / Kérelem_Nyári_diákmunka_2024 / Elszamolo_lap_2024

Nyilatkozat csekély összegű támogatás esetén / osszeferhetetlensegi_nyilatkozat_2024

forrás: NFSZ

Előző cikk

Európai Falemez Szimpózium október 9-11., Hamburg

Következő cikk

Ajánlattételi felhívás fakitermelésre - II. ütem




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version