FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

STIHL – Soproni Egyetem együttműködése

Az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. és a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara között régóta zajló közös munka eredményeként együttműködési megállapodás aláírására került sor, amelyet az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. ügyvezetője Bakon Gábor, az egyetem részéről Prof. Dr. Alpár Tibor, innovációért és vállalati kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, továbbá Dr. Heil Bálint dékán látott el kézjegyével.

Az Andreas STIHL AG & Co. KG. cég vezető helyet foglal el a világ motorfűrész gyártói sorában. 1927-ben kezdtek motorfűrészeket gyártani. Magyarországon a STIHL motorfűrészek az 1950-es évek közepén jelentek meg, az anyacég 1991-től rendelkezik folyamatos magyarországi képviselettel. A STIHL cég a láncfűrész termékek értékesítésének  területén ma idehaza piacvezető.

Az Andreas STIHL Kft. ügyvezetője, Bakon Gábor elmondta, hogy a magyarországi képviselet régi együttműködő partnere az összes hazai középfokú ágazati oktatási intézménynek. Nagy öröm számukra, hogy immár hivatalos formában, a szakmai együttműködést a felsőfokú erdészeti oktatásra is kiterjeszthetik.

A magyar képviselet gyakorlatilag a megalakulása óta munkakapcsolatot ápol a Soproni Egyetemmel. Az Erdőmérnöki Kar, Erdő- és Természeti Erőforrás Gazdálkodási Intézetének munkatársai szakmai munkájához a STIHL cég gépekkel, oktatási segédanyagokkal, védőruházattal járul hozzá.

A Soproni Egyetem képviseletében Prof. Dr. Alpár Tibor rektorhelyettes kiemelte: a szerződés sokféle együttműködési területet foglal magában, amelyek mindkét fél számára nagyon fontosak, legyen az a napi működés vagy éppen a kutatás és a szolgáltatás témaköre, vagy egymás tevékenységének népszerűsítése.

A szerződés aláírását követően, az Erdőmérnöki Kar dékánja, Dr. Heil Bálint kijelentette, hogy a megállapodás egy olyan céggel köttetett meg, amely nyitott a folyamatos fejlődésre, fontosnak tartja az innovatív megoldásokat és azok továbbfejlesztését, ezzel részt vesz egy olyan küldetésben, amely az egyetem számára is fontos cél, ez pedig a fenntartható jövő építése. Az együttműködési megállapodásnak köszönhetően a közös kezdeményezések tovább bővülhetnek a vállalat és a Soproni Egyetem között. 

A STIHL cégnél folyó termékfejlesztési munka világszínvonalú. A motorfűrészeket és az e területen megjelent friss innovációkat mutatja be az a digitális könyv, amelyet a Soproni Egyetem szerzőpárosa Prof. Dr. Horváth Béla és Dr. Major Tamás jegyez. Az újonnan elérhető kiadvány a Szaktudás Kiadó gondozásában jelent meg, a STIHL szakembereinek (Taba Zsolt, Bodor László) közreműködésével.

Az együttműködési megállapodás aláírását és a  könyvismertetőt követően a Soproni Egyetem fakitermelő csapatának rövid bemutatóját is megtekinthették a résztvevők.

forrás: Soproni Egyetem

Előző cikk

FAGOSZ taglista – 2024.

Következő cikk

Használt fatermékek új élete



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések