FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hamarosan érkeznek a STIHL legújabb akkumulátoros gépei

A STIHL minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet az akkumulátoros gépek fejlesztésére és gyártására – derült ki a szeptember közepén megtartott nemzetközi média napon, ahol többek között bejelentették: a vállalat saját villanymotorok fejlesztésébe kezdett, azokat pedig 2024-től már a waiblingeni központban fogják gyártani. Ennek az információnak a birtokában nem meglepő, hogy a bemutatott új termékek szinte mindegyike akkumulátoros eszköz.

PROFI GÉPEK – AKKUMULÁTOROS TECHNOLÓGIÁVAL

A STIHL FSA 200 a gyártó legerősebb akkumulátoros fűkaszája, ami használható AP 300, de akár AP 500 S akkumulátorral is. Az eszköz kiváló hatékonysággal és egyszerűen, kényelmesen használható a magas fű vagy gaz lenyírására, legyen szó egy nagyobb kertről vagy akár önkormányzati, közterületen zajló feladatokról. A STIHL FSA 200 ergonomikus kialakítású fogantyúval és rezgéscsillapító rendszerrel rendelkezik.

A STIHL FSA 200 tömege akkumulátor nélkül 5,7 kilogramm.

A STIHL HTA 150 akkumulátoros magassági ágvágó az első olyan eszköz, amit kifejezetten erdészeti felhasználásra terveztek. Különösen könnyű, üreges tengellyel és erős villanymotorral rendelkezik a precíz és hatékony vágások érdekében. Ezzel a nagyteljesítményű fűrésszel akár a fiatal állományok ritkítása, kisebb mértékű gyérítése is megoldható, különösen a STIHL ADVANCE X-TREEm HT erdészeti hevederrel. Az ugyanis kifejezetten hosszabb ideig tartó, munkához ajánlott. A heveder kényelmes munkavégzést biztosít az állítható hátrészek, valamint a csípő és a váll között fokozat nélkül szabályozható terheléselosztásnak köszönhetően.

Az új akkumulátoros ágvágókkal akár a talajszint közelében lévő holtfákat is eltávolíthatjuk.

Visszatérve a termékcsaládra, a STIHL emelt még egy szintet a teljesítményen, ugyanis bemutatták a HTA 160 típust is, ami a gyártó legerősebb akkumulátoros magassági ágvágója. A gépet úgy tervezték, hogy a professzionális szakemberek kényelmesen és biztonságosan távolíthassák el a magasan elhelyezkedő, vagy letört, és fennakadt ágakat.

Az új STIHL KMA 120 R akkumulátoros kombimotor új távlatokat nyit a széles felhasználhatóság területén. Az eszközre a praktikus gyorscsatlakozó segítségével számos eszköz felcsatlakoztatható – például fűkasza, seprőkefe, fúvóadapter, sövényvágó. Az eszköz rendkívül könnyű, önmagában mindössze 3,2 kilogramm.

A STIHL KMA 120 R nagy teljesítményre képes, ráadásul három fokozatban
CSENDES MUNKÁRA TERVEZVE – KISKERTEKBE IS

A STIHL nemcsak a professzionális szegmensben mutatta be újdonságait, hiszen a kis és közepes kertek tulajdonosainak, karbantartóinak is számos érdekes, de legfőképpen hasznos gépet fejlesztett az elmúlt időszakban.

A STIHL HSA 30 és HSA 40 akkumulátoros sövénynyírókkal a gyártó könnyű, belépő szintű szerszámokat kínál a kisebb kerttulajdonosok számára is. Ezek az eszközök különösen könnyen kezelhetők, miközben kiváló vágási teljesítményt nyújtanak.

Idén már rendelhetők AS rendszer új eszközei, melyek kisebb kertek gondozásához kínálnak új lehetőségeket.

A STIHL FSA 30 akkumulátoros szegélynyíró szintén a kisebb kertekbe ajánlott. Az eszköz jó megoldás lehet azoknak a területeknek az ápolására, ahova fűnyíróval nem, vagy csak nehezen lehet bejutni. Az FSA 30 nemcsak könnyű, de sokoldalú is. Vízszintes használatból könnyen precíziós élvágóvá is átalakítható, méghozzá szerszámok nélkül.

Ha valamivel nagyobb feladatok elvégzésére van szükség, akkor az új STIHL FSA 80 akkumulátoros szegélyvágó lehet a megoldás, amihez alapfelszereltségként fűvágó lap is tartozik, de az eszköz természetesen más vágószerszámokkal is felszerelhető. A STIHL FSA 80 R változat a kengyelfogantyúval és a damilos nyírófejjel kiemelkedő rugalmasságot kínál akár szűk helyeken is.

A STIHL szegélyvágói ideálisak füves vagy bozótos területek karbantartásához is

Két akkumulátoros fűnyíró modell megújítását is bejelentette a STIHL: a 2-es és 4-es széria széles választéka minden igényt kielégít akár önjáró változatban, akár anélkül. Az új eszközök minden korábbinál kényelmesebbek, és hatékonyabbak. Rendelhetők lesznek gyűjtőkéssel vagy mulcsozóval, oldalsó vagy hátsó kidobással, illetve 41, 46 vagy 51 cm-es vágásszélességgel.

Végezetül hamarosan elérhetővé válik az új STIHL KMA 80 R akkumulátorral működő kombimotor is, ami a kiskertekben is valódi sokoldalúságot kínál, legyen szó utak megtisztításáról vagy kültéri területekről, talajlazításról, fűnyírásáról vagy sövények és fák kivágásáról.

A tizenkét jól bevált kombi adapterrel gyorsan elvégezhető minden ház körüli vagy kerti munka.

További információkért látogasson el a www.stihl.hu-ra, a szakértők kerti tippjeit pedig keresse a www.stihlnemzedekek.hu weboldalon, a STIHL Magyarország Youtube csatornáján, vagy a STIHL KertÉrtők podcast adásaiban!

(x) Andreas Stihl Kft.

Előző cikk

Nulla Hulladék Tanösvény

Következő cikk

Finnország: Erdőakadémia EU döntéshozóknak



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések