FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

TMR – Területi Monitoring Rendszer II.

Az Európai Unió által előírtak szerint Magyarországon is kötelező módon alkalmazni kell a SENTINEL műholdcsalád képeit az agrártámogatások ellenőrzéséhez. Ebben hazánknak – más tagállamokhoz hasonlóan – nincs választási lehetősége, de részletes tájékoztatókkal segíti a Magyar Államkincstár és az Agrárminisztérium is a gazdálkodókat a minél nagyobb mértékű megfelelésben.

A 2024. évi egységes kérelmek Területi Monitoring Rendszer (a továbbiakban: TMR) általi ellenőrzéséről szóló tájékoztató első részében bemutatásra került a TMR célja, működése, valamint a június közepétől induló vizsgálatok típusai.

Jelen tájékoztatóban bemutatásra kerülnek a július közepétől (zöldugar, zöldtrágya), valamint az augusztusban várható TMR vizsgálatok (gyomosság, túllegeltetés, öntözés, nádaratás, nem termelő tájképi elemek ellenőrzése), továbbá ismételten bemutatásra kerül, miért fontos a helyszíni ellenőrzés megelőzése érdekében a gazdálkodói visszajelzés a TMR értesítésre. Az idei évben a TMR egy adott eltérés érzékelését követően a tavalyi évvel szemben csak egyetlen egy jelzést ad az év során a kedvezményezett irányában, hogy ne tekintsék a gazdálkodók terhesnek a folyamatos jelzést.

A teljes dokumentum pdf formátumban ITT elérhető el.

Forrás: kap.gov.hu

Előző cikk

Orosz faanyag kerül a piacra

Következő cikk

Új Unimog modellek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések