FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

TREEMETRICS – digitális erdőfelügyelet mérföldköve

A Treemetrics, az erdőleltározási és erdőgazdálkodási megoldások világvezető szolgáltatója bejelentette új, úttörő “valós idejű erdőfelügyeleti és mérési” platformjának elindítását.

A vállalat írországi, Corkban található központjában kifejlesztett világelső innovációban a platform fejlett műholdas képfeldolgozó szoftvert használ, hogy valós idejű betekintést nyújtson az erdők egészségi állapotába és termelékenységébe.

A Treemetrics platform számos hatékony funkciót kínál, amelyek segítik az erdészeti szakembereket és az erdők szén-dioxid-kibocsátásának fejlesztőit erdeik nyomon követésében és kezelésében. Azonnal elérhető a felhasználók számára, akik hozzáférhetnek a nagy felbontású műholdképekhez, valamint a fejlett elemzőeszközökhöz, amelyekkel nyomon követhetik a fafajok borítottságában, biomasszájában és más fontos mérőszámokban bekövetkező változásokat. A platform intuitív felhasználói felületet és könnyen használható térképező eszközöket is tartalmaz, amelyek segítik a felhasználókat az adatok vizualizálásában és elemzésében.

AZ ELSŐ KLÍMATUDATOS ERDÉSZETI ADATKEZELÉSI PLATFORM
A világ erdei megérdemlik, hogy a modern technológia segítségével jobban kezeljük őket.
Az erdészeti adatokat hasznosítjuk, hogy cselekvőképes adatintelligenciával segítsük fenntartható gazdálkodásukat.

“A legnagyobb örömmel mutatjuk be ezt az új erdőfigyelő platformot, amely jelentős előrelépést jelent az erdészeti szakemberek és az erdőtulajdonosok számára az erdők mérésében és kezelésében” – mondta Enda Keane, a Treemetrics vezérigazgatója. “A közel valós idejű műholdképekhez való hozzáférés képességével és a fejlett elemzési eszközökkel platformunk hatékony eszközt biztosít az erdők szén-dioxid-kreditjeinek pontos kiszámításához.”

Niall Bolger, az Enterprise Ireland földmegfigyelési programokért felelős vezetője elmondta: “A Treemetrics remek példa arra, hogy egy kkv sikeresen használja ki az Európai Űrügynökség (ESA) Sentinel Hubját, amely a Föld-megfigyelési adatok világszínvonalú forrása, és amely nyílt és ingyenes adathozzáférési politikával rendelkezik. A Treemetrics az erdőgazdálkodással kapcsolatos mélyreható ismereteivel olyan hatékony elemző eszközt fejlesztett ki, amely biztosan értéket teremt az erdőtulajdonosok és a szén-dioxid-kibocsátási hitelek kezelői számára világszerte”.”

A Treemetrics platformot úgy tervezték, hogy skálázható és rugalmas legyen, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy bármilyen méretű és összetettségű erdőt megfigyeljenek. Emellett kompatibilis számos meglévő erdészeti leltározási és erdőgazdálkodási rendszerrel, így könnyen integrálható a meglévő munkafolyamatokba.

“Az erdők szén-dioxid-kibocsátásának mérése során az egyik kihívást az jelenti, hogy az erdők dinamikus ökoszisztémák, és idővel változhatnak olyan tényezők miatt, mint a fák növekedése, pusztulása és a zavaró események, például tüzek és viharok. Ez azt jelenti, hogy az erdő szénmegkötési potenciálja is változhat az idő múlásával, ezért fontos a szénleltár rendszeres figyelemmel kísérése és frissítése. Úgy véljük, hogy a mi platformunk jelenti az erdőmonitorozás jövőjét” – mondta Enda Keane. “Fejlett technológiájával és intuitív kialakításával ideális megoldás az erdészeti szakemberek számára, akik a következő szintre szeretnék emelni a műveleteiket”.”

Novemberben jelentették be, hogy a Treemetricset választották ki egy fontos uniós szintű projektben való részvételre, amelynek célja az éghajlatváltozás enyhítése és az ahhoz való alkalmazkodás az uniós erdők jobb nyomon követése révén.

A Treemetricsről

A Treemetrics Ltd.-t 2005-ben alapította Enda Keane és Garret Mullooly. Ez a szoftveralapú vállalat több évet töltött azzal, hogy új technológiát fejlesszen ki a több mint száz éve alkalmazott hagyományos erdészeti módszerek helyettesítésére. Napjainkban a Treemetrics több mint 40 országban nyújt úttörő megoldásokat a globális erdészeti ipar számára.

A Treemetrics többek között egy innovatív és dinamikus menedzsmentrendszert fejlesztett ki a természeti erőforrások számára, amely számos eszközt kínál a rendelkezésre álló adatok elemzéséhez, kezeléséhez és megjelenítéséhez az érzékeny területeken, beleértve a földmegfigyelési és terepi adatokat is. A Treemetrics megoldása a mobil alkalmazások, a távérzékelés, az adatbányászat és a műholdas kommunikációs technológia legújabb technológiai vívmányait használja fel, és az erdészeti ágazat számára maximálisan előnyösre szabja azokat.  

szerk/ford: Tóth János, forrás: ForestMachineMagazine

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

TIMBETER - erdészeti innováció

Következő cikk

Futurisztikus hangszerbútor



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések