FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Új szakkönyvek a FAGOSZ kínálatában

A könyvesboltok kínálatából egyre jobban kiszorulnak a szakmai és tudományos könyvek. Ezt a hiányt igyekszik pótolni a Pro Silva Hungaria és a FAGOSZ együttműködése, így az érdeklődők egy helyen találják meg speciális erdészeti szakkönyvkínálatunkat. Mi most négy kiadványra hívjuk fel a FATÁJ olvasók figyelmét.

Pro Silva Alapelvek

Szerző: Pro Silva Europa
Ára: 1 500 Ft

A Pro Silva Europa először 2006-ban foglalta össze a prosilva-szemléletű gazdálkodás koncepcióját, amely kibővítve, frissítve újra elérhető nyomtatott formában.
A szálalás elvei

Szerző: Heinrich Reininger
Ár: 4 500 Ft

A Budapesti Erdőgazdaság 2010-ben adta ki Heinrich Reininger A szálalás elvei című könyvét. A kiadvány hamar elfogyott, de 2021-ben lehetőség nyílt a könyv változatlan kiadására a Pro Silva Hungaria gondozásában.

Heinrich Reininger  (1928-2002) osztrák erdőmérnök, tudós, a  Schlägl Apátság főerdőmestere. Több tanulmányúton vett részt az általa kialakított erdőgazdálkodási módszer, a célátmérős fahasználat kifejlesztése érdekében. 40 éven át alakította tapasztalatai a Stift. Schlägl erdészet vezetőjeként. A Pro Silva Ausztria alapító elnöke.
Az örökerdő ismertetőjegyei

Szerző: Pro Silva Helvetica
Ár: 2 000 Ft

A hazai társszervezet – a Pro Silva Hungaria – magyar nyelven „Az örökerdő ismertetőjegyei” címmel adta ki a 35 oldalas, színes, ábrákkal jól illusztrált, A6-os méretű füzetet.
A lépőkő-elmélet

Szerző: Ulrich Mergner
Ár: 4 500 Ft

Pro Silva Hungaria gondozásában a 2021 év végén jelent meg Ulrich Mergner A lépőkő-elmélet (Das Trittsteinkonzept) című könyve.

A szerző a Bajor Államerdészet Ebrachi Erdészetének korábbi vezetője.

A fenti kiadványok rendelhetőek a FAGOSZ-nál (info@fagosz.hu).

A FAGOSZ teljes szakkönyvkínálata itt érhető el.

szerk: Tóth János – FATUDAKOZÓ / FATÁJ / ERDŐINFO / ErdészInfo / Fából emberit

Előző cikk

Közös kötelességünk az erdők fenntartása




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version