FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

ForeverNest Gyerekágy

Szokalopulos Zoe, MA formatervező a mestermunkájáról így ír: “A mestermunkám célja egy több generációs gyerekágy tervezése és kialakítása volt, melynek fő szempontja a gyerekbútorok élettartamának növelése és az ágy funkcionalitásának rugalmas alkalmazkodása a gyermek növekedéséhez és fejlődéséhez.

A tervezés során hangsúlyt fektettem arra, hogy az ágy ne csupán tartós legyen, hanem képes legyen átalakulni és alkalmazkodni a gyermek igényeihez, újszülött kortól egészen a fiatal felnőtt korig. Az ilyen megközelítés lehetővé teszi, hogy a bútor ne pusztán egy használati tárgyként funkcionáljon, hanem értékes emlékeket és érzelmeket hordozzon magában, ami tovább növeli az ágy értékét és jelentőségét a család életében. A kutatás során kidolgozott tervezési elvek és módszerek által, reményeim szerint, hozzájárulhatunk a gyerekbútor piac területén az időtálló és értékteremtő megoldások fejlesztéséhez.

A gyerekek több fejlődési szakaszon mennek keresztül, amikor a változó igényeiket a gyerekbútorok kevésbé tudják követni. Szakdolgozatomban az 1950-1990-es időszakból három meghatározó gyerekbútort szeretnék elemezni, ahol a bútor funkciójában több korosztálynak a különböző felhasználás igényeit elégíti ki. Az elemzések segítenek megérteni a bútor tervezése mögött levő szándékot, melyben a tervező gondolata mellett a pedagógiai nézetek és a gyerekekhez való hozzáállásuk is megmutatkozik. A kiválasztott, hasonló bútorok összehasonlításával feltárhatjuk, hogy napjainkban a tervezők mit tartanak aktuálisnak az adott bútorból. A dolgozat hozzájárulhat a gyerekbútorok tervezési elveinek megértéséhez, és segítenek jobban átlátni a jelenleg elérhető gyerekbútorok kialakításának a hátterét.

  • A termék a 360 Design Budapest 2024 októberi kiállításon vesz részt
  • Munkámat oktatói elismeréssel díjazták
  • Célom egy olyan bútor kialakítása, amely végig kíséri a fiatalok életét születéstől egészen felnőttkorukig – sőt akár több generáción át is használható
  • Rendkívül precíz és komplex bútortervezési feladat kivitelezése
  • Minden bútorelem újra beépíthető a következő fázisban
  • Tervezési munkák során Rhinoceros, Keyshot, Photoshop programokat használtam
  • A tervezési és kivitelezési munkám során faipari és asztalosi munkákat végeztem, amiből nagyon sokat tanultam

Szokalopulosz Zoé

Előző cikk

Új feszület Fallóskúton

Következő cikk

IKEA Preowned (használtcikk-piactér)




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version