FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Keressük az Év Erdei Kerékpárútját!

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdőfeltárási Szakosztálya kezdeményezésére – együttműködésben a Erdei Sportok Szakosztállyal – immár negyedik alkalommal hirdette meg pályázatát, mellyel Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját keresik. 

Az aktív turizmus világszerte és Magyarországon is egyre népszerűbb motivációja az utazásnak és a szabadidő hasznos eltöltésének. Számos jó minőségű és gyönyörű környezetben futó kerékpárút van hazánkban. A pályázat célja, hogy népszerűsítse az aktív életmódot, emellett pedig biztonságunk és a természet megőrzése érdekében felhívja a figyelmet az erdőben történő kerékpáros kikapcsolódás írott és íratlan szabályaira. Az ország legszebb kerékpárútjai között könnyűek és nehezek, kezdőknek, illetve profiknak ajánlott útvonalak is vannak, amelyek csodás területeken vezetnek át. De vajon melyik a legszebb erdei kerékpárút 2024-ben?

A két szakaszból álló pályázat első részében erdei kerékpárutakat lehet nevezni az OEE honlapján közzétett űrlap kitöltésével 2024. augusztus 16 – szeptember 1. között. A második szakaszban a jelölt utak közül a szakmai zsűri által kiválasztott 5 nyomvonal valamelyikére lehet szavazatot leadni az OEE Facebook csatornáján.

Az Év Erdei Kerékpárútja kitüntető címet 2024-ben is a legtöbb lájkot begyűjtő nyomvonal nyeri el. Az útvonalat jelölők között értékes ajándékokat, például erdei szálláshelyen beváltható ajándékutalványt, valamint vezetett, családos e-kerékpáros túrákat sorsolunk ki. 

A győztest az Erdők Hete rendezvénysorozat keretén belül fogjuk kihirdetni októberben. Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy a fenntartható erdőgazdálkodást, erdeink ökoszisztéma szolgáltatásait, minél szélesebb körben bemutassuk a nagyközönség számára. Ennek a kezdeményezésnek része az Év Erdei Kerékpárútja pályázat is. A nyertes úton ezt követően táblát avatnak a szervezők, illetve kisfilm is készül róla. 

2023-ban a szolnoki Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben tekergő bicikliút nyerte el az Év Erdei Kerékpárútja címet. 2022-ben a Bükkben található Szalajka-völgy és Olasz-kapu között húzódó kerékpárút végzett az első helyen, míg 2021-ben a Nógrád megyei Somoskőújfalu – Eresztvény között húzódó erdei kerékpárút lett a győztes. 

Küldd be kedvenc kerékpárutadat szeptember 1-ig, és nyerd meg értékes nyereményeinket!

További információk és pályázati feltételek.

Nevezési űrlap


A beküldött pályázatok értékelési szempontjai:

  • Hálózati szerepkör
  • Használati mód
  • Műszaki kialakítás
  • Közlekedésbiztonság
  • Szolgáltatási szint
  • Komfortszint

A szakmai szempontok figyelembe vétele után a zsűri szavazásra bocsátja a legjobbnak ítélt jelöléseket.

A beküldők között a nyereményjáték szabályzatának megfelelően kisorsolunk egy családos e-kerékpáros vezetett túrát egy állami erdészeti társaság területén.

Az Év Erdei Kerékpárútja eredményhirdetés: október 1.

A pályázatot beküldők közötti nyereménysorsolás eredményhirdetése: október 4.

A végeredményt október 1-én, a XXV. Erdők Hete rendezvénysorozat keretén belül fogják kihirdetni a szervezők. Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy erdeinket, a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. Ennek a kezdeményezésnek része az Év Erdei Kerékpárútja pályázat is. A nyertes úton ezt követően táblát avatnak a szervezők, illetve kisfilm is készül az érintett útszakaszról.


Főbb partnerek/támogatók:

  • Agrárminisztérium
  • Állami erdészeti társaságok
  • Aktív Magyarország,
  • Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ
  • Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség
  • Örökerdő Alapítvány
  • Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft.

Forrás: OEE

Előző cikk

Gyászhír - Fuják József [100]

Következő cikk

Natura 2000 - felhívás módosult




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version