FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kéktúrázás Napja – október 12.

Október második szombatja hagyományosan a kéktúrázásról szól, hiszen az idén már ötödik éve fognak ezen a napon több ezren nekivágni az Országos Kékkör valamelyik szakaszának. Ezúttal október 12-re esik a Kéktúrázás Napja, amelyre szeptember 1-től már lehet jelentkezni.

A több mint 2580 km hosszú Kékkört 143 db, egy nap alatt lejárható túraszakaszra bontottuk. A rövidebb-hosszabb túrákat teljesítve a vezetett csoportok október 12-én együtt teljes hosszában bejárják az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra útvonalát.

Minden csoportot szakaszfelelősök kísérnek, akik terepismeretükkel segítik a résztvevőket. A túrák között találtok könnyűt és nehezet, rövidet és hosszút, síkvidéki és hegyi terepen vezetőt, tematikusat és gyerekeknek valót, így mindenki a saját erőnléte és érdeklődése szerint választhat közülük. Az egyes szakaszokról honlapunk Túrák menüpontjában megtaláltok minden olyan információt, ami segíthet a választásban, mint pl. leírás, szintrajz, kezdő- és végpont.

Fotó: Farkas Péter

A túranapon bárki részt vehet: aki épp elkezdené a kéktúrát, akinek nincs kedve egyedül túrázni, aki szeretne érdekességeket hallani a túravezetőtől, vagy egyszerűen csak egy jó hangulatú túrára vágyik.

Fontos, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető lesz, a nap végére pedig kirajzolódik a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonala.

Kövessétek a Kéktúra Facebook-oldalát a friss hírekért, illetve jelöljétek be a Kéktúrázás Napja 2024 rendezvény oldalát is, hogy ne maradjatok le a fontos információkról!

A túraszakaszokat, a Gyakran Ismételt Kérdéseket és minden más tudnivalót, érdekességet megtaláltok a rendezvény honlapján.

forrás: Magyar Természetjáró Szövetség

Előző cikk

Nyári diákmunka program

Következő cikk

KAP reform várható




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Elnököt választ a NAK

Egyetlen javaslat érkezett a küldöttek elé az Agrárkamara új elnöki pozíciójára, a kormányból érkezhet az új vezető. Az…
Exit mobile version