FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Magyar BIOEAST HUB

A BIOEAST Kezdeményezés 2018. óta már Közép- és Kelet-Európa 11 országában támogatja a biomassza termelését és feldolgozását érintő szakpolitikák tudásalapú összekapcsolását, valamint a kutatási és innovációs kapacitások erősítését.

A Budapesti Műszaki Egyetem (BME), a HUN-REN Természettudományi Kutatóközpont (TTK), valamint az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) vezetésével felálló Magyar BIOEAST HUB 2024. szeptember 5-én a Grand Hotel Esztergomban tartja első találkozóját.

2024 második felétől a nemzeti BIOEAST HUB-ok lesznek hivatottak kapcsolatot teremteni a kormányzati és szakpolitikai szervek, valamint a piaci szereplők között, elősegítve a folyamatos párbeszédet és a hosszútávú együttműködést. A HUB egyesíti és támogatja a biomassza alapú gazdaság különböző szektorait, az agrárágazattól a biomassza ipari felhasználásáig.

A rendezvény szorosan kapcsolódik a BME által szervezett International Conference on Bio-based Polymers and CompositesBiPoCo 2024 nemzetközi konferenciához. A HUB Nyitórendezvény résztvevői díjmentesen részt vehetnek a BiPoCo 2024 szeptember 5. délelőtti programján, ahol a biomassza alapú gazdasághoz kapcsolódó előadásokra és panelbeszélgetésekre kerül sor.


Ezt követi délután a Magyar BIOEAST HUB nyitórendezvénye, ahol bemutatkozik négy új munkacsoportunk, majd előadások, panelbeszélgetések és műhelymunka során elemezzük a hazai biomassza alapú gazdaság előtt álló kihívásokat és lehetőségeket, a magyar HUB működése és kitűzött céljai tükrében.

További részleteket a tervezett programban találnak. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, amennyiben tehetik, regisztráljanak augusztus 23-áig az alábbi linken:

Az eseményen szeretettel várjuk az érdeklődőket!

forrás: BIOEAST

Előző cikk

Erdész szakszemélyzeti képzés - KAP ST

Következő cikk

Hazánk egyetlen érintetlen ősbükköse




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version