FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Arborétum – irodaközpont fából

Európa legnagyobb fából épített irodaközpontja (126 000 négyzetméternyi alapterület) tegnap hivatalosan is megnyílt Párizs közelében. Az éghajlatváltozás és a növekvő urbanizáció miatt a fenntartható építés fontosabb, mint valaha. Ezért a fával való építkezés megváltoztatja a játékszabályokat.

A Párizs mellett található Arboretum Európa legnagyobb fából készült irodaközpontja – és megmutatja, hogy mi minden lehetséges, ha a fenntarthatóságot, az innovációt és a jólétet helyezzük előtérbe az épített környezetben.

Íme, néhány indok, miért is modellértékű az Arboretum az európai városok számára?


Szén-dioxid-kibocsátás csökkentése

A faszerkezetek alacsony szén-dioxid-kibocsátással rendelkeznek. Az Arboretum 32 400 m³ tömör fából áll, amely fenntartható módon kezelt erdőkből származik, és ezért jelentős mennyiségű szenet tárol, hozzájárulva a CO2-kibocsátás csökkentéséhez – ami lényeges lépés az EU éghajlati céljainak eléréséhez.

Hatékony építés

A faanyag gyorsabb és kevésbé zavaró építkezést tesz lehetővé. Az Arborétum építési folyamata rövidebb és hatékonyabb volt, mint a hagyományos anyagokat használó hasonló projekteké.


Jólét és innováció

A biofilikus tervezési elvek alapján épült Arboretum egészségesebb munkakörnyezetet teremt, javítva a dolgozók jólétét és termelékenységét. A fa, amely természetes szigetelőanyag, kényelmesebb és energiahatékonyabb munkaterületet teremt.

Európának fel kell karolnia ezt a fenntartható alternatívát, hogy felgyorsítsa a városok és az infrastruktúra zöld átalakulását.


A faanyag a biogazdaság középpontjában áll.

További információk:
🔹 A projektről: https://lnkd.in/efgk5srz
🔹Az avatásról: https://lnkd.in/eYD7M3SV

forrás: StoraEnso

Előző cikk

Magyarország Erdőségeinek Térképe

Következő cikk

AGRIFISH - agrárminiszterek tanácsa




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version