FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Egererdő: Vadász szezonra készülve

A vadgazdálkodás is szerves részét képezi az erdészek munkájának. Ahhoz viszont, hogy a vadlétszámot megfelelő szinten tudjuk tartani, fontos, hogy az erdész, egyben vadász szakemberek megfelelő készséggel rendelkezzenek a vadászathoz is.

Ebben segítséget nyújt az EGERERDŐ Zrt. kollégái részére szervezett lövészverseny, amin a cég 90 fegyverforgatója részt vett. A csapatok forgószínpad szerűen járták sorba a versenypályát, ami több részből tevődött össze.

A koronglövészeten sörétes fegyverrel versenyeztek a kollégák, akik 3 pályán, összesen 25 repülő agyaggalambra adtak le lövést. Ezután a kisgolyós fegyverrel álló vaddisznó alakra kellett leadni 10 lövést szabadkézből.

Több olyan kolléga is van az EGERERDŐ Zrt.-nél, akik országos lövészversenyen is rendszeresen szerepelnek, így – a sportszerűség kedvéért – ők az egyéni versenyben nem indultak.

A gördülékenyen lezajló megmérettetés már kora délután véget ért a füzesabonyi lőtéren, melynek egyéni női, férfi, és nyugdíjas illetve csapat győztesét is kihirdették a pontok összesítése után.

Az egyéni női kategória harmadik helyezettje Szűcsné Csanády Krisztina lett Szilvásváradról, második helyezést ért el Nagy Erika a társaság központjából, míg a verseny nyertese Cseh Szilvia, szintén a központból. Az egyéni férfi versenyszámban Tiffinger Tamás nyerte el az első helyezést Mátrafüredről és második lett Tóth Sándor, a Pétervásárai Erdészettől, harmadik díjat kapott Komáromi Róbert, az Egri Erdészet erdészetvezetője. Nyugdíjas kollégák közül Vámos Károly 2. helyezést ért el, Nagy Károly pedig felállhatott a dobogó felső fokára.

Csapatban győzedelmeskedett a Szilvásváradi Erdészet. Második lett Felsőtárkány csapata, akiket a dobogón az Egri Erdészet követett.

Gratulálunk minden résztvevőnek és a nyerteseknek!

Forrás: Egererdő

Előző cikk

Erzsébet forrás a SOE botanikus kertben

Következő cikk

Vadkár után, vadkár előtt



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések