FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 249., 2024/39.

Fenyőpusztulás a Kiskunság vidékén / Kikapcsolódás a Győrszentiváni Tanösvénynél / Madárvilág – A nád és mocsárvilág rejtekén / Erdő Ernő bácsi meséi – Szarvasbőgés / Szarvasbőgő túra Gánt térségében / Vadvilág – Szarvasbőgés alkonyán…

Fenyőpusztulás a Kiskunság vidékén

Sajnálatos, hogy időről időre, különböző fafajok aszállyal vívott harcát kell, hogy bemutassuk. A Kiskunságban, egy 100 éves, igen ritka Erdei fenyő és Fekete fenyő állomány vív most élet-halál harcot a csapadékhiánnyal, és annak a közvetlen következményeivel.

Kikapcsolódás a Győrszentiváni Tanösvénynél

2012-ben Győr térségében létesített tanösvényt a Budapesti erdőgazdaság, a helyi lakosság legnagyobb örömére. A tanösvény és közvetlen környezete egyszerre nyújt pihenést, és kikapcsolódást, valamint a kihelyezett információs tábláknak köszönhetően ismereteinket is bővíthetjük.

Madárvilág – A nád és mocsárvilág rejtekén

Madárfilmes kollégánk csendes hajnali „bevackolódása” most is meghozta az eredményt. A Kincsem Tavak madárvilága ismét megengedte, hogy bepillanthassunk titkainak tárházába.

Erdő Ernő bácsi meséi – Szarvasbőgés

A szarvasbőgés a gímszarvasok szerelmes időszaka. Augusztus utolsó napjaitól egészen szeptember végéig tart, melyben a bikák vad csatározásokat folytatnak a tehenek kegyeiért.

Szarvasbőgő túra Gánt térségében

Már-már hagyomány, hogy minden évben megrendezi a Vérteserdő Zrt. a szarvasbőgő túráját, Kőhányáson. Az idelátogatókat ekkor bevezetik a szarvasok életének rejtelmeibe, és a szarvasbőgést is első kézből tapasztalhatják meg a jelenlévők.

Vadvilág – Szarvasbőgés alkonyán…

A gímszarvasok nászidőszaka, vagyis a szarvasbőgés idei szezonja lassan a végéhez közeledik. A kifáradt bikák lassan visszatérnek a megszokott életmódjukhoz. A természetfilmes számára azonban nem ér végét az izgalmakat jelentő őszi időszak, hiszen már hangolnak a dámszarvasok, amely egy újabb érdekes témát kínál.

A teljes műsor (26:00)

– Fenyőpusztulás a Kiskunság vidékén
– Kikapcsolódás a Győrszentiváni Tanösvénynél
– Madárvilág – A nád és mocsárvilág rejtekén
– Erdő Ernő bácsi meséi – Szarvasbőgés
– Szarvasbőgő túra Gánt térségében
– Vadvilág – Szarvasbőgés alkonyán…

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Klímaváltozás 2024




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version