FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti szaporítóanyagok nemzetközi piactere

Fotók: Fekete István

Az Agrárminisztérium Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztálya valamint a NÉBIH Szaporítóanyag-felügyeleti Osztálya együttesen fogadta az indiai Mezőgazdasági Minisztérium küldöttségét.

A világ legnépesebb országának ágazati vezetői több napos program keretében ismerkedtek a magyar erdőkben felhasznált szaporítóanyag előállításának és minősítésének rendszerével.

India hazánkhoz hasonlóan ambiciózus célkitűzésekkel rendelkezik az erdők területének gyarapításával kapcsolatban, amelyhez jelentős mennyiségű facsemetére van szükség.

A delegáció tagjai különösképpen érdeklődtek a magyar iparifa ültetvények és agroerdészeti rendszerek létesítésének tapasztalatai iránt, és mintaként tekintenek a magyar szaporítóanyag minősítési rendszer működésére.

A szakmai együttműködés az inváziós fajok fellépése elleni együttműködés területén is folytatódik. Mindez új lehetőségeket jelent Magyarország számára, hiszen egy olyan erőteljesen fejlődő ország számára szolgál szakmai mintával, mint India.

forrás: Agrárminisztérium

Előző cikk

Portugália halálos erdőtüzei

Következő cikk

Faimport hamisított származással




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version