FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőfelügyelet terepmotorral

Természeti kincseink, az erdő állatai, és az erdőlátogatók védelme, nyugalma érdekében, a jövőben terepmotoros rendőrök felügyelik a Soproni Parkerdőt. Annak ellenére, hogy az erdei utakon és az erdőben a törvény értelmében quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral tilos közlekedni, az utóbbi időben többször is előfordult, hogy egyesek versenypályának használták az erdőt.

A Soproni Rendőrkapitányság kezdeményezésére fogott össze a hatóság a Tanulmányi Erdőgazdasággal és Sopron Önkormányzatával.

Prevenciós jelleggel lesznek jelen a rendőrök az erdőkben – mondta a Soproni Rendőrkapitányság vezetője, az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadaspark területén tartott sajtótájékoztatón. Dr. Herczeg Zoltán kiemelte, hogy a motorokkal olyan helyekre is eljutnak a kollégái, ahova autóval nem lenne lehetőségük. A járőrözés célja, hogy ellenőrizzék a jogszabályok betartását, megakadályozzák a jogsértő cselekményeket és azonnal intézkedhetnek is, ha erre szükség lenne. A rendőrségi motorok csak megfelelő védőfelszereléssel használhatók, ezeket a Tanulmányi Erdőgazdaság biztosította – zárta szavait a kapitányság vezetője.

Az erdő megóvása közös feladat, ezért is támogatta Sopron Önkormányzata, hogy terepmotoros rendőrök felügyeljék a rend fenntartását a várost körülölelő parkerdőben – hangsúlyozta Dr. Farkas Ciprián Sopron polgármestere. Mivel a helyi lakosság mellett rengeteg turista is felkeresi az erdőt, kiemelten fontos, hogy a kikapcsolódás és a pihenés biztosított legyen.

A Soproni Parkerdő az ország második leglátogatottabb parkerdeje. A Tanulmányi Erdőgazdaság feladata, hogy a turistautak járhatóak legyenek és rendelkezésre álljon a megfelelő infrastruktúra is. Ezek megóvását ezentúl nem csak az erdészet munkatársai látják el, ebben mostantól rendőrség is aktívan részt tud venni, emelte ki a Tanulmányi Erdőgazdaság vezérigazgatója. Dr. Sándor Gyula hozzátette, hogy az önkormányzattal és a rendőrséggel eddig is kiváló volt a kapcsolat, de most új szintre emelték ezt.

Az erdőlátogatás szabályai mindenkire vonatkoznak, ezt tudnia kell a túrázóknak, a kutyát sétáltatóknak, a lóháton vagy kerékpáron érkezőknek is. A terepmotoros rendőrök jelenlététől azt várják a szakemberek, hogy az erdőt használok betartják az erdőlátogatás írott és íratlan szabályait.

forrás: TAEG Zrt.

Előző cikk

BISS jogosultság megszűnése

Következő cikk

STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokság




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version