FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Iskolakezdési adományok

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kezdeményezésére az ombudsmani gyermekotthon-felújítási programban részt vevő szervezetek – a Büntetés-végrehajtási Szervezet, az állami erdőgazdaságok és a Magyar Rendőrség – közreműködésével iskolakezdési adományokat adtak át többek között a felújítási programban érintett gyermekotthonok lakói részére.

Az átadási eseményeken részt vettek a Büntetés-végrehajtási Szervezet, a területileg illetékes vármegyei rendőr-főkapitányság és az érintett állami erdőgazdaságok vezetői is, akik egyebek mellett sportszerekkel, tanszerekkel, tisztálkodási eszközökkel támogatták a gyermekek zökkenőmentes iskolakezdését.

Az alapvető jogok biztosa az iskolakezdési akció során valamennyi, az ombudsmani gyermekotthon-felújítási programban érintett intézménybe ellátogatott. Az ombudsman 2024. augusztus 27-30. között egyebek mellett látogatást tett a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató felsőzsolcai Szent Benedek Lakásotthonában, a szentlőrinci Szent Bernadett Lakásotthonában és a bajai Szent Patrik Fiú Speciális Lakásotthonában, továbbá a balassagyarmati Ipolyparti Fészek Lakásotthonban, a Rumi Különleges Gyermekotthonban, az OGYSZ Veszprém Vármegyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthonban, a Heves Vármegyei Gyermekvédelmi Központ Mónosbéli Gyermekotthonában és a Gyermekvédelmi Központ Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Százszorszép Lakásotthonában. A látogatáson részt vettek többek között a Büntetés-végrehajtási Szervezet agglomerációs vezetői, a Szombathelyi Erdészeti Zrt., a Mecsekerdő Zrt., a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt., az Egererdő Zrt., az Északerdő Zrt. és az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatói és felsővezetői, valamint a Veszprém, a Nógrád, a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Bács-Kiskun, a Baranya, a Heves és a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságok vezetői.

Az alapvető jogok biztosának kezdeményezésére a 2021. évben elindult a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, valamint Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár segítő közreműködésével. Ennek keretében 2021-ben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága többek között a Szombathelyi Erdészeti Zrt. aktív részvételével két gyermekotthont újított fel teljeskörűen. A gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja 2022-ben és 2023-ban is folytatódott, további két gyermekotthon esett át teljes körű felújításon az AJBH, a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága, az Agrárminisztérium Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkársága, a Mecsekerdő Zrt. és a VERGA Zrt. közreműködésével. A 2024-es esztendőben eddig többek között a Balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon újulhatott meg az Ipoly Erdő Zrt. segítségével.

forrás: AJBH 08-30

Előző cikk

Gyászhír - Burai Csaba [81]

Következő cikk

Füstbe borult Amazónia a kiterjedt erdőtüzek miatt




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Elnököt választ a NAK

Egyetlen javaslat érkezett a küldöttek elé az Agrárkamara új elnöki pozíciójára, a kormányból érkezhet az új vezető. Az…
Exit mobile version