FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szabálytalan erdészeti közbeszerzések

A Vojvodinašume közvállalat székhelye Péterváradon (Fotó: 021.rs)

Szerbia: A Vojvodinašume közvállalat 2023-ban több, összesen 365,98 millió dinár összértékű közbeszerzés során nem határozta meg megfelelően az ajánlattevőknek szabott feltételeket – írja a 021.rs.

Az Állami Számvevőszék jelentése szerint hat, összesen 28,57 millió dinár értékű közbeszerzési eljárás esetében a pályázati dokumentációt nem úgy készítették el, hogy az lehetővé tegye a törvénynek megfelelő ajánlattételt.

A jelentés kifejti, hogy a cég a beszerzési pályázatokban egy konkrét márkára hivatkozott, amelyet nem követett a „vagy annak megfelelő” szavakkal, vagyis a Vojvodinašume egy adott gyártó konkrét termékét kereste, ami azt jelenti, hogy sok potenciális ajánlattevőt megakadályoztak abban, hogy részt vegyen a pályázaton. A vállalat hét másik, összesen 82 millió dinár értékű közbeszerzés kiírásakor nem határozta meg a megfelelő műszaki előírásokat a dokumentációban, míg két, összesen 156 millió dinár értékű pályázat esetében nem a törvénynek megfelelően határozta meg a szerződések odaítélésének szempontjait. A közvállalat 45 elemzett közbeszerzési pályázatából 31-re csupán egy ajánlattevő jelentkezett, ezen pályázatok értéke meghaladja az egymilliárd dinárt.

A jelentés szerint a társaság 2023-ban az egyes dolgozóknak legalább 8,29 millió dinárnyi munkabért a minimálbér alatti összegű alapbérként fizetett meg. A könyvvizsgáló megjegyzi, hogy a Szávaszentdemeteri Erdészet sem egészítette ki az alapbért a minimálbér értékéig, míg a Bánáti Erdőgazdálkodás és a Igazgatóság igen, de téves összegben fizette ki az így kiszámolt bért.

forrás: SzabadMagyarSzó

Előző cikk

Keressük 2024. Erdei Kerékpárútját, szavazzon Ön is!

Következő cikk

Szerb tűzifapiac




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version