FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szarvasbőgést hallgattak a Hegyközben

Ismét szarvasbőgés-hallgató vonatozást szervezett az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Pálházi Állami Erdei Vasút vonalán. Egymás után két este közlekedtek a szerelvények a Hegyközben, az érdeklődést jól mutatja, hogy mindkét alkalommal teljesen megteltek a vasúti kocsik, összesen mintegy háromszázan vettek részt a rendezvényen.

A szervezők különféle programokkal készültek, és szerencsére pénteken és szombaton is nagyon szép idő fogadta az utasokat. A vadászat és a vadgazdálkodás iránt érdeklődők véreb- és vadászsólyom bemutatón vehettek részt. Betekintést kaptak a vadászati hagyományokba, láthattak gímbika terítéket, és nagy sikert aratott a szarvashúsból készült gulyás.

A visszaúton a kisvonatról a bikák jellegzetes bőgő hangját is hallhatták az utasok. Bízunk abban, hogy a résztvevők maradandó élményekkel távoztak a Zemplénből – tájékoztatott Buday Péter, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyközi Erdészetének igazgatója.

forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Előző cikk

Tudásbázis épül a faépítés jobb támogatásáért

Következő cikk

Magyarország Erdőségeinek Térképe




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version