FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyászhír – Lenár György [82]

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Lenár György erdőmérnök, az ÉSZAKERDŐ Zrt Pálházai Műszaki Erdészet nyugalmazott igazgatója, a PÁEV volt üzemfőnöke életének 82. évében elhunyt.

Ő volt a PÁEV megmentője, újraindítója, a Hegyközi Kisvasút történetének kutatója, “Az eltékozolt kisvasút” című könyv szerzője. Számtalan előadás, könyvbemutató szervezője, emlékhely létrehozója, kiállításokban társam.

Nyugodj békében Gyuri Bácsi!

“Elment a zempléni Pálházi Állami Erdei Vasút, a Pálháza–Kőkapu–Rostalló kisvasút megmentője, Lenár György erdőmérnök.

Erdészetvezetőként ő mentette meg az 1980 novemberében ostobán elpusztított hegyközi kisvasút Pálháza–Rostalló leágazását, 9 év kitartó küzdelme után, 1989-ben került a 13 km hosszú vonalrész jórészt újjáépítésre, ahol megmaradt a pálya, ott felújításra. A kisvasút azóta a Zempléni-hegység egyik fő turisztikai attrakciója, évente 40-50 ezer utast szállít. Emlékét az általa írt és kiadott „Az eltékozolt kisvasút” c. könyv őrzi, amelyről találtam is egy cikket, lásd ITT.

Gyuri bácsi kitartó harca a nemzeti vagyon megmentéséért végig példa volt előttem, ő is támogatta kezdeményezésünket a nagybörzsönyi kisvasút megmentéséért.

Isten Veled Gyuri bácsi, nyugodj békében!

Berki Zoltán
Nagybörzsöny-Szob Erdei Kisvasútért Közalapítvány”

forrás: Karajz Péter facebook közlése

Előző cikk

116 éves Nagybörzsönyi Kisvasút

Következő cikk

Megélhetési fatolvajok károkozása




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version