FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Akác iparifa ültetvény bemutató

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Erdészeti Szakértői Hálózata 2024 őszén Párbeszéd az erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók, szakmai vállalkozások jövőjéért címmel országos tájékoztató rendezvénysorozatot szervez. Az ennek keretében Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében erdőgazdálkodók, erdészeti szakirányítók számára megrendezésre kerülő esemény egyben szakmai nap is lesz.

A 2024. október 30-án Napkoron, a Kerekerdő Turisztikai Központban 9:00 órától kezdődő eseményen több, aktuális szakmai téma is napirendre kerül.

A nap első részében a KAP 2023-27 időszak erdészeti támogatásaival, a már megjelent pályázati felhívásokkal, valamint az eredményes pályázatok érdekében a NAK és az erdészeti szakirányítók, szaktanácsadók együttműködési lehetőségeivel kapcsolatosan kerülnek megosztásra hasznos információk.

Ezt követi egy terepi bemutatóval összekötött előadássorozat „Speciális szántóföldi hasznosítás: akác iparifa ültetvény” címmel. Ennek keretében az akác iparifaültetvények létesítéséről, technológiai vizsgálatairól, az akác faanyaggal szemben támasztott feldolgozói elvárásokról, valamint a különféle akác fajtákból létesített ültetvényeken való gazdálkodás gyakorlati tapasztalatairól esik majd szó.

A szakmai napon az agrárkamarai szakértő mellett, a Soproni Egyetem ERTI, a Napkori Erdőgazdák Zrt. és a Ruzsa Kft. szakértői vesznek részt előadóként.

A rendezvény az AM által a jogosult erdészeti szakszemélyzet képzési rendszerében választható kiegészítő képzésként akkreditált. A részvétel ingyenes, azonban előzetes online regisztrációhoz kötött:

Regisztráció – Speciális szántóföldi hasznosítás: akác iparifa ültetvény (Napkor)

A rendezvénysorozattal kapcsolatban további információ érhető el a NAK honlapján.

forrás: NAK / Mező Ferenc

Előző cikk

Makkgyűjtés, makkfelvásárlás

Következő cikk

Biodiverse City LIFE projekt



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések