FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Magyarország erdei – összefoglaló

Az Agrárminisztérium (AM) az Erdőrendezési Főosztálya előkészítésében kiadta a “Magyarország erdeinek összefoglaló adatai 2023” és az “Erdővagyon és erdőgazdálkodás Magyarországon 2023-ban” című kiadványokat.

Az Országos Erdőállomány Adattár illetve az Országos Statisztikai Adatfelvételi Programból származó adatok alapján hazánk erdeinek legfontosabb statisztikáit tartalmazó, a „Magyarország erdeinek összefoglaló adatai 2023erdészeti leporelló az adatok változásának könnyebb nyomon követhetősége érdekében minden évben azonos felépítésű és tartalmú táblázatokkal kerül publikálásra.

Emellett az „Erdővagyon és erdőgazdálkodás Magyarországon 2023-ban kiadvány a hazai erdők állapotával, erdőgazdálkodásunkkal kapcsolatos főbb adatokat szemléletes elemző ábrákkal, vizuálisan bemutató kiadvány. A leporellóban épp úgy megtalálhatók a tartamos erdőgazdálkodás főbb indikátorai, mint az erdőművelésünk természet közeliségét jelző egyes mutatók is. A látványos, gyakran hosszabb idősorokat is bemutató ábrák így mind a hazai szakközönség, mind az erdők iránt mélyebben érdeklődők számára átfogó képet ad erdeink jelenlegi állapotáról, valamint az elmúlt évtizedekben bekövetkező legfőbb változásokról.

A kiadványok digitális változatai és további alapvető, éves és idősoros erdészeti statisztikák elérhetők és letölthetők az alábbi honlapcímen a Magyarország erdeivel kapcsolatos adatok főcím alatt:

https://nfk.gov.hu/Magyarorszag_erdeivel_kapcsolatos_adatok_news_513

forrás: AM Erdőrendezési Főosztály

Előző cikk

Erdőtörvény és rendeletei – egységes szerkezetben

Következő cikk

EUDR halasztást, módosítást követelnek




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version