FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zalai tűzifapiac

Nem emelkedett jelentős mértékben a tűzifa ára a tavalyi évhez képest, a kereslet azonban Kreiner Roland szerint megnőtt a szeptemberi lehűlés miatt. A Zalaerdő Zrt. termelési igazgatója hangsúlyozta, az év többi részében egyenletesen vásárolt tüzelőt a lakosság, így a többség felkészülten várja a fűtési szezont.

A tűzifa árát számos tényező határozza meg, és mint azt a Zalaerdő Zrt. termelési igazgatójától megtudtuk, az a hosszúság, a faj és a felkészítettség mértékének függvényében is változhat, így érdemes mindig a vásárlást megelőzően tájékozódni. Zalában jellemzően a keménylombos fafajok a legkeresettebbek, azonban Kreiner Roland felhívta a figyelmet, elsősorban a tűzifa nedvességtartalma a meghatározó. A szakember azt is elmondta, idén nem számítanak nagyobb rohamra a lakosság részéről, hiszen úgy látják, a többség előre megvette a szükséges mennyiséget. Hozzátette, amennyiben valaki az őszi hónapokban szerezné be a tüzelőt, készlethiánnyal nem, de várakozási idővel számolnia kell.

– Gyakorlatilag – mint a korábbi években is ez jellemző volt a cégre, – ilyen szempontból nincs fennakadás. Ami problémát okozhat, az az időjárási körülmények, hiszen egy csapadékos időben nehezebb a faanyagot kiszállítani az erdőből. Az illetékes kollégáink ezzel kapcsolatban felvilágosítást tudnak nyújtani, hogy milyen kiszállítási idők várhatóak a faanyag befizetését követően – árulta el Kreiner Roland, a Zalaerdő Zrt. termelési igazgatója. 

forrás: KanizsaTV

Előző cikk

DIMOP Plusz-1.2.6-24 tervezete véleményezhető

Következő cikk

Pokorny Lia - 10 millió Fa nagykövete




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

170 e ha erdő eladó

A világ egyik legnagyobb magánerdő-tulajdonosa, a finn Stora Enso cég bejelentette, hogy az általa kezelt 1,4 millió svédországi…
Exit mobile version