FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdész szakszemélyzeti képzés – EUTR/EKÁER

EUTR/EKÁER címmel az Alföldi ASZC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet szerinti akkreditált választható kiegészítő képzést hirdetett a jogosult erdészeti szakszemélyzet részére. (20 kreditpont, Szeged, több időpont)

Képzés akkreditációs száma: VKK-2024-00293 (20 kreditpont)

A képzés tárgya az Európai Unióban egységesen és kötelezően alkalmazandó faanyag kereskedelmi lánc (EUTR) hazai szabályozása, valamint az ehhez szakmailag kapcsolódó elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (EKÁER) működése, működtetése.

A képzés célja, hogy a résztvevők ismerjék meg az EUTR és az EKÁER rendszereket, képesek legyenek annak áttekintésére, a vonatkozó jogszabályokban való eligazodásra, a vonatkozó bejelentési kötelezettségek szükségességének megállapítására, a bejelentési kötelezettségek elvégzésére, az internetes felületek használatára, a kapcsolódó hagyományos és elektronikus nyomtatványok kitöltésére.

Képzés előadója:
Szabó József Kristóf

Előadások (2 óra):
– Tananyagrész (1óra) Az EUTR és az EKÁER bevezetésének oka, lényegi tartalma.
– Tananyagrész (1óra) – Az EUTR-hez és az EKÁER-hez kapcsolódó jogszabályok, a bejelentési, nyilvántartási kötelezettségek, az alkalmazási feltételek.

Gyakorlat (6 óra):
– Gyakorlati feladat (2óra) – Fakitermelés bejelentése erdőből, szabad rendelkezésű erdőből, fásításból, belterületről, a vonatkozó nyomtatványok kitöltése. Szigorú és nem szigorú számadású szállítójegyek kitöltése. Sorszámtartományok. A vonatkozó nyomtatványok internetes elérése.
– Gyakorlati feladat (2óra) – A fakitermelés nyomtatványának e-papíron való elküldése. Műveleti lap kitöltése. A FELIR. A REDII.
– Gyakorlati feladat (2óra) – Az EKÁER kötelezettség megállapítása a termék és a mennyiség alapján. Lekérdezések adatbázisból

Képzés óraszáma: előadás: 2 óra gyakorlat: 6 óra

Képzés helyszíne: 6721 Szeged, József Attila sgt. 26.
Képzés időpontjai:
2024. október 25. / 2024. november 15. / 2024. november 29. / 2024. december 13.
2025. január 31.
Képzés min./max. létszáma: 10 fő

Részvételi díj: nincs
Regisztráció, jelentkezés: https://eatk.hu/vpbu/vpbukezdolap.html

forrás: AM Erdőrendezési/Erdészeti Főosztály




Előző cikk

Erdész szakszemélyzeti képzés – szaporítóanyag

Következő cikk

KSH: fogyasztói árak +4,1%-on



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések