FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tájékoztató az erdészeti szakszemélyzet alapképzéséről

Tájékoztatjuk az erdészeti szakszemélyzetként tevékenykedőket, hogy a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály meghirdette az erdészeti szakszemélyzet 2023. évi őszi jogosulti alapképzését.

A képzésre 2023. október 9. – 2023. november 3. között kerül sor, amely a képzést követő hét keddi napján, 2023. november 7-én online vizsgával zárul.

Regisztráció: A képzésre 2023. augusztus 30. – szeptember 28. között lehet jelentkezni a Nemzeti Földügyi Központ honlapján.

A 244/2020. Korm. rendelet 22. § (1) bekezdése alapján a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolás megszerzéséhez a szakszemélynek jogosulti alapképzésen kell részt vennie, és sikeres vizsgát kell tennie. Fontos, hogy azon erdészeti szakszemélyek, akiknek a kiemelt jogosulti besorolása tavaly év végén vagy idén félévkor törölve lett, ha újból szeretnék megszerezni a kiemelt jogosulti besorolást, akkor újból teljesíteniük kell az alapképzést és vizsgát.

Nem kell részt vennie a jogosulti alapképzésen és a vizsgán annak az erdészeti szakszemélyzetnek, aki a jogosulti alapképzést 2011-2023. júniusig már teljesítette, továbbá aki nem kötelezett (nem került törlésre a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolása) a jogosulti alapképzés és vizsga megismétlésére! Az alapképzésre csak az Erdészeti Szakirányítói Névjegyzékben nyilvántartott erdészeti szakszemélyzet jelentkezhet!

A képzés lebonyolításában együttműködő partner a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A képzéssel kapcsolatos további részletek az előzőekben megadott internetes felületen találhatók.  

Budapest, 2023. augusztus 30.

Nemzeti Földügyi Központ
Erdészeti Főosztály

Előző cikk

Erdőlátogatási korlátozás - Uzsa, Süttő

Következő cikk

Új táblák a Károly-kilátóban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések