FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti bemutató üzemi programok – díjmentesen

Sikeres vidékfejlesztési pályázat útján 2024 augusztus 30-tól országszerte hét helyszínen, összesen 350 erdészeti bemutató üzemi program indul. A program keretében az erdészeti szakképző iskolák mintegy 750 millió forintértékben szereznek be korszerű erdőgazdálkodási eszközöket is, amelyek szintén be fognak mutatkozni a bemutató üzemi programok során. A programok közül egyre több kerül be az erdészeti szakszemélyek akkreditált, választható, kiegészítő képzései közé.

Az Agrár Szakképző Centrumok és az Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nonprofit Kft. közös pályázatban nyerte el a történelmi léptékű támogatást a Vidékfejlesztési Program „VP1-1.2.1-23 – Bemutató üzemek támogatása” konstrukció keretében. Az erdészeti gyakorlati tudásátadás és a szakmai középfokú képzés műhelyei hosszú idő után jutnak hozzá ilyen léptékű és jelentőségű tudásátadási és eszközbeszerzési lehetőséghez.

Az erdészeti bemutató üzemi programok helyszínei az erdészeti szakképző iskolák: Sopron, Somogyzsitfa, Piliscsaba, Mátrafüred, Szeged és Ásotthalom.

A programok tematikája széles körű, mintegy 25 témakört ölel fel. Számos program az aktuálisan beszerzett korszerű eszközök (drónok, harveszter, szoftverek) használatára készít fel. Továbbá kínálunk nemzetközi kitekintést is az erdészet jövője, az erdei vízgazdálkodás és az erdészeti csúcstechnológiák világába is az Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nkft szervezésében.

Minden iskolánál elérhető lesz a „SiteViewer: Bevezetés az új erdészeti döntéstámogató eszköz használatába” és „Az EUTR és az EKÁER megfelelő használata” bemutató üzemi program. Több helyszínen lesz lehetőség az ESZR és alprogramjainak (TERI, ETA) elsajátítására, a harveszter és forwarder kezelés megismerésére szimulátoros vagy terepi környezetben, valamint méretes fák irányított döntésének, vagy a korszerű szaporítóanyag-gyűjtés műhelytitkainak megismerésére. Emellett egy-egy helyszínen lesz elérhető például az erdészeti gépek javítása és karbantartása (Piliscsaba), vagy a legújabb térinformatikai megoldásokkal való ismerkedés (Szeged).

A programokon erdőgazdálkodók vagy alkalmazottaik, valamint az erdészeti szakszemélyzet szakirányítási tevékenységet ellátó tagjai vehetnek részt.

A programokat a szervezők egymásra épülő „kezdő” és „haladó” modulban, azonos napon délelőtt és délután 4 + 4 órában kínálják, javasolt tehát az együttes jelentkezést mindkét programra. A külön megjelölt programpárok JESZ továbbképzési pontszerzők is (20 pont).

Jelentkezzen!     www.eatk.hu

Ezen az oldalon minden információt megtalál az erdészeti bemutató üzemi programokról – kereshet a helyszínek, a témák és az időpontok szerint is. Ismerkedjen a programokkal, jelentkezzen, és hívja fel kollégái figyelmét is erre a páratlan lehetőségre.

forrás: Erdészeti Ágazati Tudásközpont Kft.

Előző cikk

Erdész szakszemélyzeti képzés – szeptember 16.

Következő cikk

Pellet termelés/felhasználás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések