FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Innovációs trendek a fa alapú gazdaságban

A fa mint alap és építőanyag egyre hangsúlyosabb szerepet kap a gazdaságban, mert kiválóan teljesíti a körkörös gazdaság és a fenntartható fejlődés szabta követelményeket. A fa a légkör széndioxidját köti meg és fatermékbe épülve tárolja.

Szervező: Erdészeti Ágazati Tudásközpont Nonprofit Kft.
Helyszín: 9400 Sopron Cházár András tér 1.

Ezen elvek mentén a fatermékekkel kapcsolatban számos innovatív megoldás született mind az anyagtudomány mind a technológiák terén. Különösen hangsúlyos az építőiparban kidolgozott megoldások, tekintve a nagyobb volument és az egyre nagyobb építési igényeket.

Betekintést ad a legújabb fagazdaságban történt innovációba. A cellulóz hasznosítása egyre szélesebb körű beleértve a nano cellulóz alkalmazását, ragasztó nélküli anyagok előállítását. Az építőiparban számos új megoldás keletkezett mind anyag fejlesztési mind szerkezeti szinten, pl. a CLT technológia, ablakgyártás terén, szigetelő anyagok piaca is egyre nagyobb részben rost alapú anyagokból készül ragasztó mentes technológiák terén szintén nagy előrelépés történt.

Levezető:

Dr. Pásztory Zoltán

Program időpontjai:

2024. november 16. – Jelentkezés hamarosan!

2025. február 18. – Jelentkezés hamarosan!

2025. március 01. – Jelentkezés hamarosan!

forrás: EÁTK

Előző cikk

Erdőtűz-veszély fokozódik

Következő cikk

Soproni Egyetem: fejlesztések, rekordszámú hallgató



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések