FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COP29 előkészületek

forrás: https://cop29.az/en

Az ENSZ Éghajlatváltozási konferenciája, a United Nations Climate Change Conference november 11-22 között, Bakuban kerül megrendezésre. A COP-konferenciák célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséről, a klímaváltozás elleni intézkedésekről és a Párizsi Megállapodás céljainak teljesítéséről szóló globális tárgyalások folytatása.

A nagyszabású esemény előkészítő kerekasztal beszélgetése – melyet a Bakui Magyar Nagykövetség szervezett – október 11-én zajlott. 

Baku, Azerbajdzsán fővárosa ad otthont a 2024-es ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciának (UNFCCC COP 29) november 11-22. között. A COP29 előkészítő kerekasztal beszélgetésére október 11-én került sor, ahol a résztvevők az éghajlatváltozással kapcsolatos tárgyalások előmozdítása érdekében tanácskoztak. Az olyan kulcsfontosságú prioritások terén történő előrelépésekre összpontosítottak, mint a hosszútávú klímastratégia, a kiszolgáltatott közösségek pénzügyi és technológiai támogatása, az új, számszerűsített vállalások meghatározása és a Párizsi Megállapodás végrehajtásának felgyorsítását célzó intézkedések. Az eseményen a világ minden részéről, közel 70 résztvevővel zajlott a klímapolitikai egyeztetés. 

forrás: https://cop29.az/en

A konferenciáról bővebb információ itt és itt érhető el.

forrás: COP29

Előző cikk

EP állásfoglalás a COP29-re

Következő cikk

Makkgyűjtés, makkfelvásárlás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések