FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Munkavégzés kezdődik a Sóstói-erdőben

A területre 26.000 őshonos kocsányos tölgyet ültetnek, és 3500 vadkörte, 2500 tatár juhar, 1700 gyertyán, 1100 ezüst hárs, 1000 vénic-szil is kerül majd a földbe, a szegélyeken pedig cserjesor kap helyet. A csemeték elültetését követően a vadkár megelőzésére szolgáló kerítést is építenek majd. Az erdőfelújítás négymillió forintos költségét a Nyíregyházi Erdészet elsősorban más területeken folytatott eredményes gazdálkodásból származó forrásból finanszírozza.

 

A munkával biztosítjuk a Sóstói-erdő elöregedett erdőrészleteinek folyamatos megújítását. A cél, hogy unokáink is főleg tölgy fafajra alapozott erdőbe mehessenek majd kirándulni, kikapcsolódni. Sajnos a járványhelyzet miatt önkéntes faültetéseket, illetve közösségi programokat nem szervezhetünk, valamint iskolás csoportok számára sem lesznek olyan foglalkozások, amelyek rendszeresek voltak az elmúlt években – tájékoztatott Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet igazgatója.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Településfásítás az Egererdő területén

Következő cikk

Erdei Utakon Reviczky Gáborral - 67., 2021/13. adásStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…