FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtelepítés – 112 milliárd forint megítélt támogatás


Feldmann Zsolt, Zambó Péter

Feldman Zsolt elmondta, hogy jelenleg 2600 gazdálkodó telepít több mint 25 000 hektár erdőt, 112 milliárd forintból. Hozzátette, hogy az elmúlt egy évben ugrásszerűen megnőtt a gazdálkodók érdeklődése az erdőtelepítési támogatás iránt, mivel sikerült úgy alakítani a telepítési, ápolási és fenntartási támogatásokat, hogy a gazdálkodók érdekeltekké váljanak abban, hogy a rosszabb minőségű földjeikre erdőt telepítsenek.     


Magánerdő volt a ajtótájékoztató helyszíne

Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár is arról beszélt, hogy 2019-ben megfordult az erdőtelepítési trend Magyarországon a támogatások átalakításának köszönhetően. Hozzátette, hogy a 80-130 százalékos telepítési egységáremelésnek köszönhető, hogy a korábbi 2000 hektáros telepítési igény 25 000 hektárra emelkedett. A rendszerváltozás óta a magán erdőgazdálkodók 200 ezer hektár erdőt telepítettek, ami a jelenlegi kétmillió hektár 10 százaléka – fűzte hozzá az államtitkár.


Tóth Róbert, a terület erdőgazdálkodója; Duska József, a MEGOSZ ügyvezető elnöke

Fotó: Tóth János, Forrás: Agrárminisztérium Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Új innovációs vezető a MOME-n

Következő cikk

Erdei Utakon Reviczky Gáborral - 72., 2021/18. adás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…