FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Megújult a Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola

A Magas-Bakony lábánál húzódó, a hajdani betyárok búvóhelyeként elhíresült Gerence-patak völgyében fekvő Huszárokelőpuszta, 4 hektáros gondozott parkja ad otthont a Bakonyerdő Zrt. Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola épületének.

A 36 fő befogadására alkalmas vendégházként is működő szálláshelyet és játszóterét az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. közreműködésével a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében kapott 57.441.091 forintos támogatással és 5.000.000 forintos önrész kiegészítéssel újította fel az erdőgazdaság.

A népszerű szálláshely fűtés- és energetikai korszerűsítésével elérendő legfőbb cél a vendégek igényeinek minél magasabb szintű kiszolgálása volt. A Társaság környezettudatosságának megfelelően az energiatakarékosság és költségcsökkentés jegyében,

– a korábbi cserépkályhás fűtési rendszer biztonságosabbá tétele, automatizálhatósága,

– az épület energetikai korszerűsítése homlokzati hőszigeteléssel,

– nyílászárók cseréjével,

– megújuló energia felhasználásával,

– hőszivattyús fűtés kiépítésével és

– a tetőn elhelyezett napelemrendszer segítségével valósult meg.

Új eszközök beszerzésére is sor került,

– a szobákban teljes egészében kicserélődtek a berendezési tárgyak, bútorok,

– az erdei iskolához kapcsolódóan bővülnek a játszótéri elemek. Drótkötélpálya, csúszdával, mászófallal ellátott kéttornyú vár és háromüléses hintaállvány csábítja majd játékra a vendégként ide érkező gyermekeket.

– Az erdőpedagógiai foglalkozások alkalmával használt eszközök egy része is kibővült, új távcsöveket használhatnak az erdei iskolás csoportok az izgalmas vadles program keretében.

A megvalósult fejlesztés révén Társaságunk erdei iskolája és egyben vendégháza igazodni tud azokhoz a- látogatók által megfogalmazott – már-már elvárt igényekhez, hogy korszerű körülmények között, a kényelem biztosítása mellett megmaradhasson az erdei élmény lehetősége is. Szálláshelyünk a négy évszakot átölelve várja a természetet kedvelő, nyugalomra és kikapcsolódásra vágyó gyerekcsoportokat, családokat, baráti társaságokat.

Forrás: Bakonyerdő Zrt.

Kapcsolódó:

A Bakonyerdő Zrt. által működtetett 8 szálláshelyet itt lehet megismerni. A Huszárokelőpuaszta Vendégház részletes bemutatása és a kapcsolati adatai pedig itt találhatók.

A Bakonyerdő Zrt. 4 erdészeti erdei Iskolája, s köztük a Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola részletes bemutatása szolgáltatásaival, elérhetőségeivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Új innovációs vezető a MOME-n

Következő cikk

Erdei Utakon Reviczky Gáborral - 72., 2021/18. adás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések