FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

70 négyzetkilométer erdő égett le Görögországban


Athéntól alig 90 kilométerre, Korinthía prefektúra parjai közelében csaptak fel a lángok, melyek pár nap alatt 50 kilométerre megközelítették a görög fővárost. Az erdőtűz Schinos faluból indult május 19-én, majd 5 napig terjedt keleti itányba. A lángok feltehetően egy olajfaliget területén történt növényégetéstől szabadultak el. Az erős szél miatt a tűz gyorsan tudott terjeszkedni, erdőkön kívül több házat is elpusztított (a tűzoltóság becslése szerint 373 otthon rongálódott meg). A térségben 12 településről kellett evakuálni a lakosokat.

A füst Athént is elérte, a polgármester arra kérte a lakosokat, hogy ne tartózkodjanak a szabadban, ha nem szükséges, és kerüljék a szabadtéri sportolást.

 

A tűz terjedését a napokban sikerült megfékezni, jelenleg a tűzoltóegységek urai a helyzetnek, lakott területeket nem fenyegetnek a lángok. Görögország aggasztónak találja a helyzetet, és igyekszik felkészíteni a lakosságot a nyári tűzvészek sorozatára.

Forrás: időkép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Szlovákia erdészeti minisztere lemondott

Következő cikk

Erdei Utakon Reviczky Gáborral - 76., 2021/22. adásStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Műhold fából

LignoSat2: A világ első, fából készült műholdja. A LignoSat2 névre keresztelt fából készült műholdat a NASA és a…