FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

A DIAGEO őshonos fákat ültetett Dejtáron


Az 1 400 facsemete elültetéséről – melyre a Dejtár melletti Páskom legelő tanösvény közelében mély, gödörfúrós technológiával került sor – a Diageo és az Erdőmentő Alapítvány közösen gondoskodott. A faültetést a vállalaton belül működő önkéntességgel foglalkozó Segítő kezek és a környezetvédelmi ügyekben aktív Zöld IQ közösség kezdeményezte. Amikor az állomány megnő, évente 3,5 vagon port szűr majd ki a levegőből és élete során annyi szén-dioxidot köt majd meg, amit 875 ezer autó, autóként 1 000 kilométer alatt bocsát ki.

 

A kiválasztott területen valaha idegenhonos állomány volt, amit a Nemzeti Park korábban átalakított őshonossá, de maradt egy hektár, ahol az újonnan ültetett csemeték elpusztultak.

 

‘Ez a lehetőség óriási segítséget jelentett ezen a területen’ – mondta Szekeres Péter, a Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa. ‘Egyértelmű jelentősége az ültetésnek az őshonos állományok kiterjedésének növekedése, amely hozzájárul a biodiverzitás növekedéséhez és az erdők természetesebbé válásához.’ ‘A fafaj megválasztása az őshonos, valamint a termőhelybe illeszkedő fajok kijelölésével történt meg. Faanyagtermelést nem szolgáló területről van szó, így a fák nagyon sokáig növekedhetnek majd zavartalanul’ – tette hozzá.

 

‘Természetvédelmi területként az erdők és a hozzájuk kapcsolódó élővilág helyzete folyamatosan javul a környéken’ – emelte ki Csanádi Viktor, az Erdőmentők Alapítvány erdő- és vadvédelmi vezetője. ‘Több szempontból is fontosak ezek a kezdeményezések. Egyrészt szemléletet formálnak, hiszen fényükben a társadalom egésze jól láthatja, hogy bárki kiveheti a részét a természet megoltalmazásából. A másik szempont pedig a valós természetvédelmi cél, hiszen jelen esetben is a korábbi ültetvényerdő helyett immár egy teljes, természetszerű élőhely alakul.’

 

‘Nagyon örülünk, hogy ezzel a kezdeményezéssel minden munkatársunkat képviselhettük egy facsemete elültetésével, amit az Erdőmentők Alapítvánnyal közösen és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakmai segítségével valósítottunk meg’ – tette hozzá Pais Mónika, a Diageo budapesti multifunkcionális kompetencia központjának ügyvezető igazgatója.

‘Kollégáinknak is kiemelkedően fontos, hogy hozzájáruljanak a környezetvédelemhez és a fenntartható fejlődéshez. Több elkötelezett dolgozói csoportunk működik a témában; kollégáink büszkék arra, hogy hozzájárulhatnak környezetünk védelméhez.’

 

‘A Diageo elkötelezett a vállalat szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése és a termékeink létrehozásához használt természeti erőforrások helyreállítása iránt. A Társadalom 2030 elnevezésű 10 éves tervünknek is kiemelt eleme, hogy fenntartható módon működjünk a gabonától a pohárig’ – magyarázza Michael Holm, a Diageo kelet-európia régióért felelős vezetője. ‘Nagyon büszkék vagyunk a fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás terén elért eddigi eredményeinkre, így erre a mostani kezdeményezésre is.’

 

A Diageóról

A Diageo a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalataként kiemelkedő márkakollekcióval rendelkezik az égetett szeszek, sörök és borok szegmensében. Portfoliójában olyan márkák szerepelnek, mint a Johnnie Walker, a Crown Royal, a J&B, a Buchanan’s és Windsor whisky márkák, a Smirnoff, a Cîroc és Ketel One vodkák, a Captain Morgan, a Baileys, a Don Julio, a Tanqueray és a Guinness.

A Diageo globális vállalat termékeit világszerte több mint 180 országban értékesíti. A céget a Londoni Értéktőzsdén (DGE) és a New York-i Értéktőzsdén (DEO) is jegyzik. A budapesti iroda a négy globális üzleti szolgálató központ egyike, magas hozzáadott értéket képviselő stratégiai vállalati funkciókkal, mint például a kereskedelem, logisztika, treasury, pénzügy és stratégia, globális HR, üzleti elemzés, pénzügyi audit és beszerzés.

 

Celebrating life, everyday, everywhere.

Forrás: DIAGEO

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Új rendelet az erdővédelmi bírságról

Következő cikk

Swiss Krono Kft. és az Agrárminisztérium találkozójaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések