FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gencsi Zoltán: Debreceni erdőskönyv

 Fotó: Zölz Kör Archívum

Számos korabeli forrást idézve és helytörténeti érdekességet megemlítve igazi erdész szakmai időutazás a könyv oldalainak lapozgatása.

A Nyírerdő Zrt. gondozásában megjelent könyvet, a cég Debreceni Erdészetének kertjében a pünkösd előtti pénteken dr. Szalacsi Árpád mutatta be, majd Papp József helytörténész méltatta. A könyv-bemutatón a Zöld Kör munkatársai is megjelentek – a felvételen a szerző, Molnár Antal egyesületi elnök számára dedikálja az impozáns albumot, amelyben az egyesületvezető néhány felvétele is megcsodálható.

A Debreceni Erdőskönyv olvasói számos érdekességet tudhatnak meg a Debreceni Nagyerdőről, amelynek északkeleti részén 31 hektárt védetté nyilvánítottak 1939. október 10-én. Ezt a területet a debreceni-, majd a magyar Természetvédelmi Törzskönyv első tételeként jegyezték be. A könyvet lapozva a városhoz egykor szorosan kötődő környékbeli területekről, az Erdőspusztákról, az Ohati- és a Gúthi erdőről is számtalan információval gazdagodik az érdeklődő.

Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója méltatja a könyvet. (Fotó: Koronkai Ákos)

A NYÍRERDŐ Zrt. munkatársai mindennapi munkájuk mellett fontosnak tartják, hogy a gondjukra bízott értékeket minél több emberrel megismertessék. Ennek a szemléletnek részeként az erdőgazdaság az elmúlt években kiadta

– a Bereg egyik legszebb részét, a Bockerek-erdőt bemutató erdészettörténeti monográfiát,

– a Nyírség szívében fekvő Baktai-erdőt feltérképező könyvet, és

– a szabolcsi megyeszékhely ékeként számon tartott Sóstói-erdőt megismertető kötetet.

Ezekhez csatlakozik most a Debreceni Erdőskönyv.

Fotó: Koronkai Ákos

Forrás: Nyírerdő Zrt., Gencsi Zoltán, Zöld Kör

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Új turistaházat adtak át Sopronban, a Hidegvízvölgyben

Következő cikk

Faipari alapanyagok ellátási zavarai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…