FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön

Nemrégiben módosultak a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram igénybevételének feltételei. A meghatározott tevékenységeket végző vállalkozások mellett már azok is felvehetik a hitelt, akiknek a 2020. évi árbevétele minimum 30 százalékkal alacsonyabb volt, mint a 2019. évi, de a tavalyi árbevételük nem haladta meg a 100 millió forintot. További feltétel, hogy a 2020-ra vonatkozó tárgyévi éves átlagos állományi létszámuk nem volt nagyobb 25-nél, valamint rendelkeznek a tavalyi évre teljes, lezárt beszámolóval.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara korábban kezdeményezte, hogy a vendéglátóegységeket érintő korlátozások miatt nehéz helyzetbe került beszállítók, élelmiszer-nagykereskedők, illetve a járvány gazdasági hatásait ugyancsak elszenvedő erdőgazdálkodók is részt vehessenek a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogramban.

A program módosításának köszönhetően így már azok a vállalkozások is igényelhetik a hitelt – amennyiben megfelelnek a fenti feltételeknek -, melyek árbevételére jelentős hatással volt a koronavírus-járvány, de tevékenységüket nem fedik le a programban meghatározott TEÁOR-kódok. Ez jelentős segítséget nyújthat az érintett ágazati szereplők számára a talpon maradáshoz szükséges források biztosításához.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön nulla százalékos kamatozással, 100 százalékos előleggel, fix 10 éves futamidővel, önerő nélkül és három év türelmi idővel igényelhető az országszerte megtalálható MFB Pontokon. Az összesen 100 milliárd forintos hitelkeretből a vállalkozások ügyletenként 1 millió és 10 millió forint közötti összeget igényelhetnek bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáshoz szükséges készletek finanszírozására.

Forrás: NAK; pályázat.gov.hu

FATÁJ kiegésztés:

A Hitelprogram keretében 2021. március 8-tól – 2021. november 30- ig lehet Kölcsönkérelmet benyújtani.

“Jogosultsági feltételek, melyek közül az 1. vagy a 2. jogosultsági szempontrendszernek kötelező megfelelnie a hiteligénylőnek.

1. jogosultsági szempontok

A kölcsönt kizárólag a megadott TEÁOR (egyéni vállalkozók esetén annak megfelelő ÖVTJ kód) szerinti főtevékenységet végzők igényelhetik:

(számos egyéb tevékenység mellett)

TEÁOR 4759 Bútor, világítási eszköz, egyéb háztartási cikk kiskereskedelme

TEÁOR 9524 Bútor, lakberendezési tárgy javítása

TEÁOR 4719 Iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem

TEÁOR 4778 Egyéb m.n.s. új áru kiskereskedelme

2. jogosultsági szempontok

A kölcsönt kizárólag azon vállalkozások, egyéni vállalkozók, egyesületek igényelhetik melyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:

– rendelkezik 2020-as évre vonatkozóan teljes lezárt (12 hó) beszámolóval

– 2020-ra vonatkozó árbevétele nem nagyobb, mint 100 millió Ft

– 2020-ra vonatkozó tárgyévi éves átlagos állományi létszáma nem nagyobb, mint 25 fő

– 2020. évi árbevétele minimum 30%-kal alacsonyabb, mint a 2019. évi árbevétele

…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Meghívó EduWood Workshopra

Következő cikk

A faipar egységet követel - a faipar szövetségei felhívással fordultak a szakterülethez



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések