FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bútorgyári tűzesetek

Pár hét alatt két bútorgyár is kigyulladt Maros megyében: ezúttal Gyulakután pusztítottak a lángok – a tűzoltók több mint 13 órán át küszködtek a lángokkal. Budapesten, Zuglóban pár napja egy bútorraktár gyulladt ki.

Több mint 13 órát küzdöttek a tűzoltók, míg kioltották a tűzet a gyulakutai (Maros megye) bútorgyárban. A lángok pénteken éjszaka csaptak fel a gyárban, amely mintegy 6000 négyzetméteren kigyulladt, a tűz megfékezéséhez a szovátai, segesvári és marosvásárhelyi tűzoltókat is a helyszínre kellett hívni.

Lakóházakra nem terjedtek át a lángok, személyi sérülés sem történt – írja a Székelyhon.

Mint ismeretes, valamivel több mint egy hónappal ezelőtt kigyulladt a szászrégeni bútorgyár is, a tűzben két gyártócsarnok teljesen leégett.

Forrás: főtér

Kigyulladt egy bútorraktár Zuglóban

(Zuglói Lapok – 2021. 06. 06. Hírek)

Nagy területen és nagy füsttel égett az a raktár, ami vasárnap gyulladt ki Zuglóban – közölte Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-vel.

A helyzetválságossá fordult, ezért a Pered utcai épülethez több kerületből 14 járművel 37 tűzoltó vonult ki. Hat gázpalackot kivittek a lángok közül és megakadályozták a tűz továbbterjedését – tette hozzá.

Mintegy ezerkétszáz négyzetméteren, építőanyagok és vendéglátáshoz szükséges eszközök tárolására szolgáló, részben könnyűszerkezetes, részben nyitott épületeket érintettek a lángok. A tűzesethez nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. A munkálatokat a zuglói önkéntes tűzoltók is segítették.

Forrás: Zugló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Újabb fejlesztések a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Következő cikk

Bútorkészítés a múlt században



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…