FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bútorgyári tűz Sebesújfaluban

Kigyulladt csütörtök délután a sebesújfalui (Bistra) bútorgyár, ahol a termeléshez felhasznált rétegelt lemezek, furnérok, forgácslapok, farostlemezek, fűrészáruk raktárában keletkezett tűz.

A tűz miatt 17.20 órakor értesítették a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, a margittai csapat és a papfalvai önkéntesek mentek ki a helyszínre. A tűzoltócsapatok kiérkezéséig Baicu Ionuț, a margittai osztag tagja, aki éppen otthon töltötte szabadidejét és a közelben lakik, elkezdte oltani a lángokat.

Néhány perc múlva érkeztek meg a papfalvai önkéntesek, majd a margittai csapat is. A lángok egyébként a gyár egyik raktárában csaptak fel, ahol körülbelül 50 köbméternyi faanyagot tároltak, a munkát megnehezítette a felszálló sűrű füst és a szél. A lángokat körülbelül 18.30 órára sikerült eloltani, 19.40-ig tűzfészkek után kutattak. Elégett az 50 köbméternyi faanyagból 30 köbméter.

A tűzoltók sikeresen megmentettek 20 köbméter bent tárolt fát, és 25 köbméternyit, mely a raktár mellett volt elhelyezve. A tüzet az egyik alkalmazott hanyagsága okozhatta, aki miután egy gödörben meggyújtotta a feldolgozásokból maradt fűrészport, elment haza, a tüzet felügyelet nélkül hagyta, a szél pedig széthordta a szikrákat.

forrás: ErdélyOnline

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Swiss Krono beruházása Németországban

Következő cikk

SUMAL 2.0 - eredményes



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…