FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 78., 2021/24. adás

Kishegyi panoráma Balatonlelle fölött / Gólyakamera Ostffyasszonyfa településen / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdősültség / Tevékeny időszak június havában / Interaktív előadótér Hatvanban / Gasztro percek – Mátyás király kedvenc étele

Kishegyi panoráma Balatonlelle fölött (3:59)

A Balaton déli partjának egyik lenyűgöző ékessége a Balatonlelle fölé magasodó Kishegy. A terület hazánk egyik legjobb bortermelő vidéke, emellett pedig mesés látvány tárulhat a környékre tévedő turista szeme elé. Azonban nem csak a páratlan panoráma miatt érdemes ellátogatni a Kishegyre, hanem a Parkerdő miatt is, mely a nyugalom szigeteként lehetőséget ad egy kellemes túrára is. Ha pedig egy kimerítő erdőjárás után csak lepihenve gyönyörködnénk a tájban, a Kishegyen nemrég kialakított pihenőteraszon tekinthetünk le a magyar tengerre.

Gólyakamera Ostffyasszonyfa településen (5:00)

A fehér gólya eredetileg a mocsaras ligeterdők madara volt. Napjainkra azonban mondhatni beköltözött a lakott területekre is. Fészkét fákra, háztetőkre, kéményekre vagy éppen villanyoszlopokra rakja. Április eleje óta üzemel az Ostffyasszonyfa településen elhelyezett gólyafészek figyelő webkamera, mellyel már az online közönség is részese lehet a folyamatosan bővülő madárcsaládnak.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdősültség (2:00)

Az erdő az alapja a szárazföldi életnek. Sokfélesége, működése meghatározó az emberiség, sőt az egész élővilág fennmaradása szempontjából. Most Hazánk és a nagyvilág erdőségeiről ejtünk szót.

Tevékeny időszak június havában (3:27)

Június eleje-közepe mozgalmas időszak erdőn-mezőn egyaránt. Június második hete a természetfotós számára is öröm. A csodálatos csúcsfények, a még frissen zöld, nem megfakult színek, a szinte szélsőségesen hosszú nappalok örömteli bőségszaruja, amikor – az állatok táplálékához hasonlóan – elképesztő téma- és képgazdagság tölti tele a memóriakártyákat.

Interaktív előadótér Hatvanban (4:30)

A hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum impozáns falai között interaktív módon ismerhetik meg a látogatók hazánk élővilágát. Nem véletlenül kapta az itt dolgozó lelkes, fiatal pedagógus kollektíva tavaly a Múzeum Pedagógiai Nívódíjat elkötelezett munkájukért. A Múzeum fő célja, hogy a hazai vadászat elfogadottságát erősítse, mint sok más esetben, itt is fiatal korban a legjobb elkezdeni ezt. A 21. századi múzeumpedagógia pedig megköveteli korunk modern technikai vívmányainak használatát is.

Gasztro percek – Mátyás király kedvenc étele (6:09)

Mátyás király Aragóniai Beatrix nőül vétele után, nem csak építészeket, festőket, fegyvermestereket, csillagászokat hozott Magyarországra, hanem szakácsokat is. Akik ezáltal új alapanyagokat, ételek, konyhai eljárásokat honosítottak meg hazánk konyhaművészetében. Most egy olyan ételt mutatunk be, melyet Mátyás királyunk kedvenc ételének szokás nevezni.

A teljes adás (26:00):

– Kishegyi panoráma Balatonlelle fölött

– Gólyakamera Ostffyasszonyfa településen

– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdősültség

– Tevékeny időszak június havában

– Interaktív előadótér Hatvanban

– Gasztro percek – Mátyás király kedvenc étele

Forrás: Hazaivadász
Szerk: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Látogatható a kilátó a Naplás-tónál

Következő cikk

Jászságért Díj 2021Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések