FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fagazdaság Magyarországon – cégek, létszám, bevétel

Idén május vége volt a véglegesített mérlegek leadási határideje. Az azokból kinyerhető információ az elmúlt évre még nem, de 2013-2019. közötti időszakra (mindenki számára) elérhető a KSH oldalán.

Annak ismerete, hogy a bennünket körülölelő gazdasági környezetben egy adott vállalkozás mekkora részarányt képvisel (mekkora gazdasági súlyt) sokak számára fontos. Ehhez persze az adott szakterület méretének ismerete is szükséges.

A KSH (Központi Statisztikai Hivatal) közelmúltban megújított (átrendezett) tájékoztatási adatbázisában továbbra is rengeteg információ érhető el.

Ezek közül mi az erdőgazdálkodók (TEÁOR 02), a fafeldoldolgozók (TEÁOR 16) és a bútorgyártók (TEÁOR 31) adattábláit kerestük elő, amelyben 2013-2019. gazdasági évekre összesítve mutatják az ágazatokban működő cégek számát, a náluk alkalmazásban állók létszámát és a vállalkozások által elért árbevétel nagyságát.

A fő számok összesítve:

Az ágazati adatsorok alapján készítettük el a következő három garfikont.

A számokból látható folyamatok elemzését, értékelését ez alkalommal a kedves olvasóra bízzuk.

(A grafikonok – új ablakban megnyitva nagyobb méretben vizsgálhatóak.)

Tóth János, FATÁJ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk
pine trees field near mountain under sunset

Gemenc Zrt. FSC® erdőgazdálkodási auditja

Következő cikk

Egzóta fa alapanyagok - Kanadai hemlokfenyő



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések