FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Tisztítsuk meg az országot – Gemenc

Közel 65 köbméter illegálisan lerakott hulladéktól mentesítette a Gemenc Zrt. a vagyonkezelésében lévő erdőket 2020. október 1. és 2021. május 31. között a Tisztítsuk meg az Országot! elnevezésű program részeként.

A megelőzésre is gondot fordított az erdőgazdaság, hiszen a társaság 4 db videókamerát szerzett be az illegális hulladék-elhelyezéssel leginkább érintett, veszélyeztetett területek őrzése érdekében.

Az Innovációs és Technológia Minisztérium támogatásával – támogatási összeg: nettó 2 076 500 Ft – az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. lebonyolításával, a “Tisztítsuk meg az Országot!” program részeként a Gemenc Zrt. 59 köbméter vegyes és 6 köbméter zöld hulladéktól tisztította meg a vagyonkezelésében lévő erdőket Bács-Kiskun megyében Baja, Hajós, Vaskút, Baranya megyében Kölked települések határaiban.

A program részeként az illegális hulladék-elhelyezés megelőzése érdekében 4 db videókamerát is beszerzett. A leginkább érintett, veszélyeztetett területeken telepítette ezeket a képrögzítő eszközöket.

A társaság a vagyonvédelmi rendszert 2022. december 31-ig saját költségén működteti, segítve az hulladéklerakás megelőzését, csökkentését, a hatósági szankcionálás elősegítését.

Forrás: GEMENC Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőtörvény újabb módosítását fogadták el

Következő cikk

Tisztítsuk meg az országot - SEFAGStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések