FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

MABOSZ tisztújítás volt

Megújult a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének elnöksége a június elején a Tiszakürti Arborétumban tartott közgyűlésen. A közgyűlés Zsigmond Vincét, a Szövetség eddigi főtitkárát, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert vezetőjét választotta a MABOSZ elnökévé, és Radvánszky Antalt, az elnökség tagját főtitkárnak.

Külön öröm, hogy az Elnökség két új tagjának a közgyűlés hölgyeket választott: Dr. Höhn Mária egyetemi tanárt, a Soroksári Botanikus Kert vezetőjét, és Dr. Folly Rékát, a badacsonyörsi Folly arborétum tulajdonosát és vezetőjét.

Az Elnökség tagja továbbá Dr. Orlóci László, az ELTE Füvészkert igazgatója, Tálas László, a Tiszakürti Arborétum vezetője, a MABOSZ alapítója, és Papp László, a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének vezetője.

Az időközi tisztújítás Kósa Géza elnök, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert nyugalmazott vezetője, és Tihanyi György elnökségi tag, a debreceni Diószegi Sámuel Botanikus Kert alapítójának és ny. vezetőjének halála miatt vált szükségessé, akik távozásával hatalmas veszteség érte a hazai gyűjteményes kerti szakmai közösséget.

A MABOSZ-t 1992-ben alapították, jelenleg 50 hazai tagintézményt tömörít, amelyek nem csupán természetvédelmi területek, de jelentős részük történeti kertként műemléki oltalmat is élvez.

forrás: ecolres

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Beporzók és a Nemzeti Biodiverzitás Stratégia

Következő cikk

Újrateremteni a harmóniát



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések