FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Emlékerdőt avattak a Tiszaigari Arborétum területén

Úgy ékesíti a Hortobágyi rónaság peremét a Tiszaigari Arborétum, mint smaragd a pusztát. Ilyen jelzővel illetik a NEFAG Zrt. unikális botanikai gyűjteményét, mely újabb ékkővel gazdagodott. A minap emlékerdőt avattak a területen.

A NEFAG Zrt. alapvető feladatának tekinti az arborétum színvonalas fenntartását és fejlesztését, a látogatók zavartalan fogadását. Ennek szellemében született meg a gondolat, hogy az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021. megrendezéséhez kötődő emlékerdő telepítése a Tiszaigari Arborétumban valósuljon meg. A gondolat nyomán sikerült létrehozni, egy kocsányos tölgy főfafajú elegyes állományt, amely kilenc fásszárú növényfajt számlál.

Remények szerint az emlékerdő létrehozásához kiválasztott arborétumi helyszínen, az érdeklődők követői lehetnek annak a folyamatnak, amikor a természet, segítő kezek által egy apró szaprítóanyagból, valami hatalmasat alkot.

– Az emlékerdőbe betérők láthatják, mennyire csodálatos, hogy ezek az elvetett apró képletek levegőből és vízből büszkén magasodó „természeti alkotásokká” válnak – fogalmazták meg reményüket a NEFAG Zrt. illetékesei.

forrás: SZOLJON

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Nemzeti parkok folyamatos fejlesztése

Következő cikk

9. Lombosfa Konferencia



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések