FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítási Program 2021 – igénylés

Június végén lezárult a Településfásítási Program második ütemének regisztrációs szakasza. Az igénylési felület 2021. július 5-én nyílt meg és 2021. július 31. éjfélig elérhető azon települések számára, akik a regisztrációs szakaszban sikeresen regisztráltak.

Ismét 19 fafajból választhatnak az érdeklődők, településenként minimum 10, maximum 30 sorfát. Az ültetések pedig 2021 őszén és 2022 tavaszán valósulnak meg. A minisztérium most is teljes ültetési csomagot biztosít, amely a nagyméretű földlabdás sorfa mellett annak tárolását, nevelését, szállítását, és az ültetéshez szükséges eszközöket (mint támasztó karó, mulcs és favédő rács) is tartalmazza. A részletes igénylési útmutató itt olvasható.

A tárca célja, hogy népszerűsítse a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásait és javítsa a települések környezeti állapotát.

Magyarországon egy évszázada folyamatosan nő az erdőterületek nagysága, aminek az utóbbi két évben az Országfásítási Programmal adott új lendületet az agrártárca. A magyar erdőgazdálkodók munkájának eredménye több mint 2 millió hektár erdő, az ország területének több mint egyötöde. Ezek az erdők a társadalmat szolgálják, hiszen biztosítják az ország faellátását, tulajdonosaiknak megélhetést jelentenek, megőrzik a természetes és egészséges környezetet, védenek a klímaváltozás hatásai ellen, valamint egészséges kikapcsolódásra adnak lehetőséget.

forrás: országfásítás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Nemzeti Földügyi Központ új weboldala

Következő cikk

Sikerrel zárult az "Írjuk együtt a magán erdőgazdálkodás jövőjét!" fórumsorozat



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések