FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ipari faültetvények – képzés

Ipari faültetvények létesítésének szakmai feltételei, nemes nyár ipari faültetvény helyszíne bemutatása címmel a MERD Magánerdőkért Egyesület a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet szerint akkreditált választható kiegészítő képzést hirdet a jogosult erdészeti szakszemélyzet részére.

Képzés akkreditációs száma: VKK-2021-00063
Képzés tárgya: Az ipari faültetvényekhez szükséges szaporítóanyag termesztés bemutatása, az ipari faültetvények létesítésének fenntartásának elméleti és gyakorlati bemutatása.
Képzés célja: Az ipari faültetvény létesítésének szakmai bemutatása, egyben támogatásból történő létesítésének népszerűsítése.

Az ipari faültetvények létesítésének ismeretanyaga és a megvalósítás legfontosabb szakmai követelményei elsajátításra kerülnek. A kötött talajon létesített nemes nyár ipari faültetvények gyakorlati bemutatásával résztvevők képet alkothatnak az ültetvény fejlődési üteméről és növényvédelmi ápolási teendőiről.
Az elméleti oktatás anyagának vetített képes bemutatása az elméleti oktatási anyagnak. A felmerülő szakmai kérdések megválaszolása, valamint a résztvevők aktív közreműködésével szakmai megbeszélés folytatása.
A gyakorlati képzésen egy 60 hektár nagyságú ipari faültetvény bemutatása. 1 és 2 éves korosztály ápolásának és gondozásának ismertetése az alkalmazott gépek, eszközök ültetvényben bemutatása.

Képzés előadói:
Dr. Gabnai Ernő: Az ipari faültetvények létesítése során alkalmazott nemes nyár csúcsrügyes karódugvány termesztésének ismertetése. A jó minőségű dugvány előállításához szükséges szakmai tevékenységek bemutatása. Az akác ipari faültetvények létesítése során alkalmazott szelektált akác szaporítóanyag termesztésének bemutatása.
Dr. Keserű Zsolt: A nemes nyár és akác ipari faültetvények létesítésének termőhelyi feltételei, termesztéstechnológiai kérdések. Létesítési költségek, támogatások.

Képzés óraszáma: előadás: 3 óra gyakorlat: 3 óra
Képzés helyszíne:
Előadás: 3922 Taktaharkány, Béke utca 19. (Művelődési
Központ) (09.00-12.00)
Terepi helyszín: Taktakenéz 090/3 (12.00-15.00)
Gyakorlat
A Taktakenéz 090/3 helyrajzi számon létesített nemes nyár ipari faültetvény bemutatása. A talaj előkészítés, az erdészeti szaporítóanyag és az ültetés technológiájának ismertetése, az alkalmazott növényvédelem és tápanyag utánpótlás bemutatása, az ipari faültetvényben használatos egyedi fejlesztésű eszközök bemutatása.

Képzés időpontja: 2021. szeptember 24. (09.00-15.00)
Képzés min./max. létszáma: 10-60 fő
Részvételi díj: 10.000,- Ft/fő

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 14. 16.00 óra (maganerdokert@gmail.com)
Befizetési határidő: 2021. szeptember 15. (Takarékbank Zrt (68800099-11103901)
/közlemény rovatba: kiegészítő képzés, szakszemélyzet neve és kódja

forrás: NFK Erdészeti Főosztály



Előző cikk

OMÉK 2021. október 7-10.

Következő cikk

Erdészeti szakszemélyzet továbbképzése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések