FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti szakirányítók képzése

Továbbképzés a magánerdőgazdálkodásban szakirányító jogosult erdészeti szakszemélyzetek részére címmel a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet szerint akkreditált választható kiegészítő képzést tartunk a jogosult erdészeti szakszemélyzet részére, augusztus 31-én, Parádfürdőn.

Képzés akkreditációs száma: VKK-2021-00052
szervező: Halász Gábor

Képzés tárgya
Erdészeti hatóság felé benyújtandó dokumentumok (bejelentések, kérelmek, erdőtelepítési kivitelezési tervdokumentációk) elkészítésében, kitöltésében elkövetett gyakori hibák ismertetése és azok lehetséges következményei az ellenjegyző jogosult erdészeti szakszemélyzetre nézve (tevékenységtől való eltiltás, figyelmeztetés, névjegyzékből való törlés).
A klímaváltozás okozta erdővédelmi problémák a magyar erdőkben.
Az erdővédelmi bírság mértékéről és kiszámításának módjáról szóló 255/2021. (V. 18.) Korm. rendelet (2021. jún. 3-tól hatályos) és a közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló 2017. évi 125. törvény rendelkezéseinek hatása az erdészeti hatóság szankcionálási gyakorlatára (felszólítás, figyelmeztetés, erdőfelújítási biztosíték nyújtásának előírása, halaszthatatlan erdőgazdálkodási tevékenység elrendelése, erdővédelmi bírság kivetésének esetei és bírságolási tételek, fokozatos szankcionálási elv, felezési szabály).
Terepi felvételezési munkák hatékonyságának növelését szolgáló eszközök és ingyenesen letölthető mobiltelefonos applikációk bemutatása, alkalmazásuk lehetőségei az erdészeti gyakorlatban.

Képzés célja:
Jogosult erdészeti szakszemélyzet naprakész ismeretekkel való felruházása mind a terepi, mind pedig az adminisztratív munkavégzés hatékonyságának növelése érdekében.
Az erdészeti szakirányítási- és erdőgazdálkodási tevékenységek végrehajtása során elkövetett mulasztások és hibák jogkövetkezményeinek megismerése és tudatosítása gyakorlati esetek bemutatásával a felelősségteljesebb munkavégzés elősegítése érdekében.
A magyar erdőkben tapasztalható biológiai invázióknak, a biotikus és abiotikus erdőkárok aktuális trendjének és az erdők immunrendszerének erősítésére alkalmazható módszereknek a megismertetése a jogosult erdészeti szakszemélyzetek részére.

Képzés előadói:
Halász Gábor / Csóka György / Csendes József
Képzés óraszáma:
előadás: 3 óra gyakorlat: 3 óra
Képzés helyszíne:
Parádfürdő, Freskó Rendezvényterem

Képzés időpontja:
2021. augusztus 31.
Képzés min./max. létszáma:

50 fő
Részvételi díj:
13.000 HUF, melyet banki átutalással a K&H Banknál vezetett, HU71 10401141 76565456 52481026 számú, Halász Gábor nevére szóló bankszámlára kérünk befizetni. A közleményben a jelentkező adószámát vagy adóazonosító jelét, és a szakszemélyzeti nyilvántartási számát kérjük feltüntetni.

Szakmai tartalom és ütemezés (3×1 óra)
Halász Gábor: Jogosult erdészeti szakszemélyzetek által elkövetett gyakori adminisztrációs hibák azok lehetséges jogkövetkezményei
Csóka György: Erdeink egészsége egy változó világban
Csendes József: Változások az erdészeti hatóság szankcionálási gyakorlatában 1

Gyakorlat: (3 óra)
Halász Gábor: Terepi felvételezési munkák hatékonyságának növelését szolgáló eszközök és ingyenesen letölthető mobiltelefonos applikációk bemutatása, alkalmazásuk lehetőségei az erdészeti gyakorlatban. Helyszín: Parád 89-es tag.

A képzés teljesítésének feltételei
A képzés kizárólag a magánerdőgazdálkodásban szakirányító jogosult erdészeti szakszemélyzet tagjai részére van meghirdetve. Jelentkezni a gaborhalasz0075@gmail.com e-mail címre küldött, az erdészeti szakszemélyzet teljes nevét, lakcímét, szakszemélyzeti nyilvántartási számát, adószámát és e-mail címét és részvételi szándékát tartalmazó e-mail megküldésével lehet legkésőbb 2021. augusztus 20-ig. A jelentkezők a részvételi díjat (13.000 Ft) csak 2021. augusztus 23. után utalják! Az adatok az NFK felé történő igazolások és a számla kiállításához szükségesek. A képzés teljesítésének feltétele a rendezvény teljes időtartamán való részvétel, a jelenléti ív kitöltése és aláírása, valamint az előadásokat követően a résztvevőknek közreadott feladatsor legalább 51%-os sikerrel történő teljesítése. A képzés 10 jelentkezőnél kisebb létszám esetén nem indul. Ebben az esetben a díj visszatérítésre kerül.

(x) – forrás: Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály

FATÁJ kiegészítés:
Választható továbbképzések az NFK weboldalán közzétéve.
Szakmai rendezvények listája az NFK rendszerében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Magyarország tájkarakter térképe

Következő cikk

Erdőket zabáló mezőgazdaság



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések