FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti szakszemélyzet alapképzése

A jogosulti alapképzés és a vizsga elsősorban a kétéves szakmai gyakorlatot teljesítő erdészeti szakszemélyzet, illetve a szintén minimum kétéves szakmai gyakorlati idővel rendelkező, az előzőekben részletezett kormányzati jogviszony keretében foglalkoztatottak részére van meghirdetve. Figyelem! Ez a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya által meghirdetett 2021.2. sorszámú alapképzés, amellyel kapcsolatban az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet.

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 30. (csütörtök)
Távoktatásos alapképzés időtartama: 2021. október 11. – november 5.
Vizsga időpontja: 2021. november 9. (kedd)

Az erdészeti szakszemélyzet és az erdészeti szakirányító vállalkozás tevékenységének és nyilvántartásának, valamint az erdészeti szakszemélyzet továbbképzésének szabályairól szóló 244/2020. Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet) 22. § (1) bekezdése alapján az erdészeti szakszemélyzetnek a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolás megszerzése érdekében – az erdőgazdálkodást és az erdészeti szakirányítást érintő jogszabályokkal és azok alkalmazásával összefüggő ismereteket tartalmazó – jogosulti alapképzésen kell részt vennie, és sikeres vizsgát kell tennie.

Nem kell részt vennie a jogosulti alapképzésen és a vizsgán annak a jogosult erdészeti szakszemélyzetnek, aki a jogosulti alapképzést 2011-2021. években már teljesítette, továbbá aki nem kötelezett a jogosulti alapképzés és vizsga megismétlésére!

Az alapképzésre csak az Erdészeti Szakirányítói Névjegyzékben nyilvántartott erdészeti szakszemélyzet jelentkezhet!

Jelenléti vizsga esetén az 50 főnél nagyobb létszámú kurzus esetén második vizsganap 2021. november 10. (szerda).

A vizsga formájáról (jelenléti vagy online), továbbá a kurzus létszámától függően a vizsga pontos időpontjáról minden résztvevőt külön e-mailben értesítünk a képzés indításakor.

A jogosulti alapképzés és a vizsga elsősorban a kétéves szakmai gyakorlatot teljesített erdészeti szakszemélyzet részére van meghirdetve. Az erdőgazdálkodási szakterületen szerzett kétéves szakmai gyakorlat eseteit a Korm. rendelet 7. § (1) és (2) bekezdései határozzák meg. Felhívjuk az alapképzésre jelentkezők figyelmét arra, hogy a Korm. rendeletben előírt kétéves szakmai gyakorlatot a Korm. rendelet 7. § (2) bekezdés értelmében az erdészeti szakszemélyzetként történő foglalkoztatás időtartamával, erdőgazdálkodóként bejegyzett természetes személy erdőgazdálkodási gyakorlatával (ha egyúttal erdészeti szakszemélyzetként is szerepel a nyilvántartásban!), továbbá az Agrárminisztériumban erdőgazdálkodási szakterületen vagy az erdészeti hatóságnál erdészeti hatósági vagy erdészeti igazgatási munkakörben foglalkoztatott kormányzati szolgálati jogviszonnyal lehet megszerezni. Az erdészeti szakszemélyzetként történő foglalkoztatás időtartamát az Erdészeti Szakirányítói Névjegyzékben történő nyilvántartásba vétel időpontjától kell számítani, az eltiltás időtartamát ide nem értve.

A jogosulti alapképzéssel és vizsgával kapcsolatos további információk az:

című tájékoztató anyagokban találhatóak, jelentkezés előtt azokat is tekintse át!

A jelentkezéssel kapcsolatos kérdések az erdesz.szakszemely@nfk.gov.hu e-mail címre küldhetőek.

forrás: Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály

FATÁJ kiegészítés:
Választható továbbképzések az NFK weboldalán közzétéve.
Szakmai rendezvények listája az NFK rendszerében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Okafogyottá vált az építőanyagok exportjának a tilalma

Következő cikk

Tájékoztatás kreditpont gyűjtési kötelezettségrőlStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések