FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

1964-2020 fa adatbázis az EGB régió 45+ országára

Primer és szekunder fa és fatermék: hengeresfa, fűrészáru, falemez, fapép és papír. Az Európai Gazdasági Bizottság régió (Európa Észak-Amerika volt Szovjetunió országai) több mint 45 országának adai. A fás szakterület hosszú idősorai megszállottjainak javaslom.

Fakitermelés, termékek terelése exportja és importja: flatfile-2021-08-english.xlsx (angolul,6,9 MB). Lapos-fájl, tehát kétdimenziós. A táblázatnak 27.535 sora van. A Complete Forest Products Dataset a táblázat felvezető oldala.

Én a LibreOffice (nyílt kódú, ingyenes program-csomag) táblázatkezelőjével nyitottam meg, amely panaszkodott, hogy túl sok az oszlop, de valójában az összes adatot tartalmazó oszlop megjelent.

Aki ezentúl más erdészeti és faipai hosszú adatsorok iránt is érdeklődik, itt kezdje: Data and Statistics, röviden: INForest. Hangsúlyozottan fontos megkeresni, tanulmányozni és megérteni a termék definíciókat és a módszertani leírásokat, hogy nehogy félreérthetőek legyek az adatok.

A UNECE-FAO erdészet-faipar témájú hosszú ideje tartó közös munkájaként az árak megfigyelésével, adatgyűjtésével is foglalkoznak: Prices. Hengeresfa, fűrészáru, falemez, energia célú fa, fapép és papír. Az 1964-2020. ár idősor nemrég (2021. júliusban) frissítették. 40 ország export, import adata.

Ismertette: MM, a fentiek alapján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Románia - erdészeti ellenőrzések

Következő cikk

A vadászszenvedély antropológiai örökségünk



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések