FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Átadták a buckabarangoló tanösvényt

Átadták a honvédség Győr Gyakorlóterén elhelyezkedő ún. buckabarangoló tanösvényt. A LIFE integrált projekt a homokvidéket, annak élővilágát, a terület történelmét, a katonai tevékenység szerepét és a veszélyeztető tényezőket mutatja be az arra kirándulóknak. Az ösvény bizonyos részeire táblákat és pihenőpadokat tettek, valamint védett növények és állatok is találhatók itt. A projekt az erdészetet, a katonaságot és a természetvédelmet vonja össze, célja pedig a gyepes élőhelyek és az azokhoz kötődő fajok fenntartása.

A Győr+TV tudósítása

A tanösvényt felkeresőket köszöntő sorok:

Kedves Látogatók!
Büszkék vagyunk rá, hogy a Fertő-Hanság Nemzeti Park mennyi értéket rejt, de értékes és izgalmas állatokat, növényeket itt Győr mellett is találhattok! Tegyétek próbára a tudásotokat és megfigyelő képességeteket, és tartsatok velünk egy kis felfedezésre! Kövessétek a jelzéseket, és járjátok be velünk ezt a megújult tájat! Vajon milyen izgalmas lények lakják? Mit láttatok volna ezen a helyen, ha visszarepülnénk az időben? Hogyan született újjá ez a táj? Ezekre mind választ kaptok, és biztos sok újabb kérdés jut még majd az eszetekbe! Ha felvettétek a kiránduló cipőtöket, indulhat a kaland! Egy iskolai tanóra ideje alatt (45 perc) kényelmesen körbejárhatjátok a 7 állomásunkat, és a körút végén ugyanide érkeztek majd vissza. Érdemes a fületeket is használni, nem csak a szemeteket, hiszen számos madár otthonába léptek be.
A telefonokat ezért halkítsátok le, viszont még szükség lehet rájuk, hiszen négy helyszínen virtuális állomással is készültünk!Ha elfáradtatok, három pihenőhellyel is várunk Titeket!
Indulhatunk végre?! Jó barangolást! Csak fényképeket és élményeket vigyetek haza! Az állatok és növények szeretnének otthon maradni!

A tanösvény a LIFE IP GRASSLAND-HU (LIFE17 IPE/HU/000018) projekt az Európai Unió LIFE Programjának támogatásával valósul meg.

forrás: GyőrpluszTV; FHNPI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Life Terra: faültetés, erdőnevelés, a föld helyreállítása

Következő cikk

Zöld Ország - Ukrajna erdősít




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version